Jana (35): Milenec kvůli mně opustil rodinu. Myslela jsem, že mám vyhráno, ale jeho žena mě přesvědčila o opaku

Jana (35): Milenec kvůli mně opustil rodinu. Myslela jsem, že mám vyhráno, ale jeho žena mě přesvědčila o opaku
Zdroj: Freepik

Jana si začala s ženatým mužem. Moc si přála, aby opustil rodinu a byl s ní. To se jí po letech nakonec splnilo. Její štěstí ale nemělo dlouhého trvání.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 06. 2021 08:00

Srdce si nevybírá, koho bude milovat. Já podlehla ženatému muži. Roman (41) má kromě manželky ještě dvě děti. Věděla jsem, že to, co dělám, není správné. Jenže já si nemohla pomoct. Tak moc jsem ho chtěla mít jen pro sebe.

Zamilovala jsem se do ženáče

Manželství Romana s Mirkou procházelo krizí. Když jsme se poznali, bylo na Romanovi vidět, jak moc je nešťastný. Mirka přestala plnit roli manželky, a tak se Roman porozhlédl jinde. V jeho hledáčku jsem uvízla právě já. Fakt, že je ženatý, přede mnou neskrýval. Svěřil se mi zároveň, že jeho žena za posledních pět let hodně přibrala. Do toho si začala hodně tykat s alkoholem.

Byl jako malé zraněné ptáčátko, které potřebovalo péči. Okamžitě jsem se do něj zamilovala. Naše společné večery plné sexu a vášně byly něco, na co do smrti nezapomenu. Dlouhé roky jsme fungovali jako milenci. Nechtěla jsem na něj tlačit, aby opustil rodinu. Doufala jsem, že se k tomu rozhoupe sám. Z lásky ke mně.

Nakonec ho vykopla sama Mirka. Dozvěděla se totiž o našem vztahu. Připadala jsem si jako vítězka. Měla jsem Romana jenom pro sebe! Během jednoho týdne se ke mně nastěhoval. Doufala jsem ve spokojený život s tím nejlepším chlapem pod sluncem. Možná rok to tak i bylo. Byli jsme jako dvě hrdličky.

Žili jsme spolu šest let

K rozvodu se ale ani jeden z nich neměl. Mirka přistoupila na neoficiální střídavou péči. Takže čas od času u nás byly i jeho dvě děti. Tonda (10) a Nikola (12) o mamince mluvily moc hezky. Občas jsem kvůli tomu měla výčitky svědomí, jako bych rozbila rodinu. Uklidňovala jsem se tím, že to byla Mirka, když Romana vyhodila.

Jednoho dne přišel přítel s tím, že jeho tchán slaví kulatiny. Mirka ho na oslavu pozvala a on chtěl jít. Nadšená jsem nebyla, ale kdo jsem, abych mu něco zakazovala? Neměla jsem pocit, že bych byla v ohrožení. Celý den se mi ale neozval. Zavolal až večer, že si dal o pár piv víc, nemůže řídit a přespí na chalupě.

V té době jsme spolu byli šest let. Když se Roman vrátil, choval se jinak. Byl odtažitý a moc nemluvil. Tvrdil, že se nic neděje. Další měsíc měl Tonda narozeniny. Konala se další rodinná oslava. Roman tam nemohl chybět. I to nakonec dopadlo tak, že zůstal u Mirky přes noc. Začínala jsem cítit, jak se mi vzdaluje.

Po letech se vrátil k rodině

Mezi námi už to nebylo tak růžové. Často jsme se hádali. Vyčítala jsem mu, že je u své ženy zbytečně často. Následující půlrok u ní trávil skoro každý víkend. Jednou potřebovala vymalovat, jindy zase nasekat dřevo. Roman o ní už doma nemluvil s takovým despektem. Naopak. Chválil ji, jak krásně zhubla a alkohol omezila na jednou měsíčně.

Docházelo mi, co se děje. Jeho žena ho před lety vyhodila záměrně. Potřebovala, aby Romanovi došlo, jakou chybu udělal, když si našel milenku. Neunikly mi jejich večerní hovory. Najednou jsem byla já v Mirčině roli. Ona měla ale tu výhodu, že je stále jeho manželkou. Před měsícem jsem zjistila, že jsem těhotná. Bohužel Roman už se to nedozví, protože se vrátil ke své rodině. Mirka mi dokonce poslala zprávu: ,,Děkuji vám za čas, který jste s manželem strávila. Díky tomu si uvědomil, že mě miluje."

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články