Libor (34): Chtěl jsem si dát ve vztahu pauzu, ale přítelkyně mi oznámila, že je těhotná. Vodila mě za nos

Libor (34): Chtěl jsem si dát ve vztahu pauzu, ale přítelkyně mi oznámila, že je těhotná. Vodila mě za nos
Zdroj: Unsplash

Libor plánoval, že Monice navrhne ve vztahu pauzu. Potřeboval čas jen pro sebe. Monika mu ale ve stejné době oznámila, že je těhotná. Liborovi to vlilo krev do žil a začaly velké přípravy. Ani ve snu ho nenapadlo, že postýlku kupoval zbytečně. Monika si totiž těhotenství vymyslela. Nechtěla, aby od ní Libor odešel.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 06. 2022 10:00

Zažil jsem zradu, kterou bych od své přítelkyně nečekal. Náš vztah se ocitl v krizi, kterou jsem chtěl vyřešit dočasnou pauzou. Chtěl jsem si ujasnit věci v hlavě a najít ten správný životní směr. Když jsem to Monice (34) sděloval, řekla mi, že je těhotná. To pro mě bylo jasným znamením, že mám zůstat. Bohužel, následující měsíce ukázaly, že to byla lež.

Plánoval jsem ve vztahu pauzu

Když jsme s Mončou začínali chodit, viděl jsem v ní skvělou partii. Měla vychování a správně srovnané priority. V jejím životě byl řád. A to se mi líbilo. Po roce chození jsme spolu začali bydlet. Vedli jsme vcelku spokojený život. Čas od času jsme si vyrazili na dovolenou, nebo podnikali něco s přáteli. Jenže po čase mi přišlo, že je každý den stejný.

Možná to zní povrchně, ale přestalo mě to bavit. Vnitřně jsem cítil, že nejsem šťastný. V tom vztahu začalo něco chybět. I když jsme se nehádali, nebo neměli větší neshody, neklapalo to. Věděl jsem, že je to ve mně a Monika za to nemůže. Rozhodl jsem se navrhnout pauzu, abych ji netrápil svými náladami.

Chtěl jsem se na nějaký čas odstěhovat a žít sám. Zkrátka jsem asi potřeboval více prostoru pro sebe. Ale když jsem to Monice sděloval, i ona pro mě měla zprávu. „Teď nemůžeš odejít, jsem těhotná," řekla s nadšením. „Těhotná?" ujišťoval jsem se. „Proč jsi nic neřekla?" divil jsem se. „Čekala jsem na vhodnou chvíli," dodala a já se cítil nevýslovně šťastný.

Přítelkyně si vymyslela nehoráznou lež

V tu chvíli bylo jasné, že se stěhovat nebudu. Informace o tom, že se ze mě stane táta, mi vlila novou krev do žil. Začal jsem o Monču pečovat. Skákal jsem kolem ní jako blázen. Splnil jsem všechno, co si vymyslela. Tajně jsem kupoval věci pro naše děťátko. Zcela mě to pohltilo.

Dokonce jsem začal budovat malý pokojíček. Nechala mě pokoj i vymalovat a koupit do něj dětskou postýlku. Viděla, jak jsem natěšený, a pořád mlčela. Když měla být ve čtvrtém měsíci, došlo mi, že něco nesedí. Neměla vůbec žádné bříško a pořád pila alkohol. Nijak se neomezovala. Když jsem chtěl vidět nějaké papíry z vyšetření, Moniku jsem tím zaskočil.

Neměla jedinou fotku z ultrazvuku, na žádné budoucí vyšetření mě s sebou nechtěla vzít. Vydržela mě tahat za nos ještě měsíc. Pak už asi sama vytušila, že nemá smysl mi nadále lhát. Když mi říkala, že si to celé vymyslela, abych neodešel, nevěděl jsem, jestli mám brečet, nebo se smát. Cítil jsem se tak podvedený.

Dlouho si žádnou ženu k tělu nepustím

Jen si to představte. Těšíte se na narození svého dítěte. Uvnitř se psychicky připravujete na velkou životní změnu. Po nocích nespíte a doufáte, že dítě bude zdravé. Už si malujete budoucnost a nemůžete se dočkat dne, kdy se narodí. A pak? Pak se v minutě dozvíte, že nic z toho se nestane.

Že ten, komu jste věřili a chtěli si ho vzít, vám lhal. A to jen proto, že byl sobec a nechtěl vás nechat jít. Od Moniky jsem odešel. Jen by mě zajímalo, jestli ví, co svým chováním způsobila. Kvůli ní teď ženám nevěřím. Nějaký čas si žádnou k tělu nepustím. Ještě pořád se nemůžu smířit s tím, že mi Monika tak ošklivě lhala. To se prostě nedělá.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články