Vojta (31): Přítelkyně je téměř dokonalá, jen mi leze na nervy její záliba v ezoterice

Vojta (31): Přítelkyně je téměř dokonalá, jen mi leze na nervy její záliba v ezoterice
Zdroj: Freepik

Vojta je z nové přítelkyně Hedviky nadšený. Až na jednu věc. Ona se zajímá o ezoteriku, věří v karty a postavení hvězd. Na to má Vojta vyhraněný názor, který se s tím jejím neslučuje. Otázkou je, zdali má takový vztah budoucnost.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 03. 2022 10:00

Když jsem se bláznivě zamiloval do Hedviky (26), netušil jsem, co všechno mě s ní čeká. Ta holka je vážně velmi zajímává a já si umím představit budoucnost po jejím boku. Problém je v tom, že věří na věci, kterým se směju a dělám si z nich srandu. Hvězdy jsou asi tím posledním faktorem, kterému bych důvěřoval.

Nová přítelkyně mi kladla divné otázky

Nevím, co je horší. Jestli mít doma veganku, ochránkyni zvířat nebo dívku, co je zblázněná do ezoteriky. Hedvika se na první pohled jevila celkem normálně. Živí se jako prodavačka v knihkupectví, kde jsme se konec konců seznámili. Stála za kasou velmi zamyšleně a já se ji snažil rozveselit.

Pozvání na skleničku přijala velmi pozitivně, takže jsem se těšil na nové dobrodružství. Je pravdou, že jsem mohl něco tušit. Už na samém začátku našeho randění měla nezvyklé otázky. Nejvíc ji zajímalo, jaké jsem znamení, zdali věřím v moc vesmíru a co říkám horoskopům. Já na každou otázku reagoval nějakým vtípkem.

Bohužel, smál jsem se vždycky sám. Asi po měsíci oťukávání jsem ji pozval k sobě. Chtěl jsem prolomit ledy a podívat se jí pod kalhotky. Doufal jsem, že to tak pochopila i ona. Sedmičku vína jsme vypili společně, zdála se být přítulná, takže nebylo na co čekat. Šel jsme sebevědomě na věc a doufal v bouřlivý konec.

Chtěla po mě, abychom šli spolu ke kartářce

Sotva jsem začal rozjíždět intimnosti, zarazila mě. „Dneska ne. Podle hvězd bychom s tím měli ještě počkat," pronesla. „Co prosím? A proč to zrovna dneska nejde?" zeptal jsem se jízlivě. „Zkrátka je špatné postavení hvězd. Uvařím nám čaj a budeme si povídat,“ dodala a odkráčela do kuchyně.

Nezajímalo ji, že jsem byl připraven na milování. V tu chvíli jsem si spíš přál, aby odešla, než abychom rozebírali naše životy. Nemám tyhle rozhovory rád. Jak jsem ji tak ale poslouchal, docházelo mi, že není úplně typickou holkou. Plácala něco o tom, že věří na osud a posmrtný život. Jejím největším koníčkem je četba, což jsem tak trochu čekal.

Pořádně jsem zbystřil ve chvíli, kdy mě požádala, abychom spolu zašli ke kartářce. „Třeba nám řekne, jestli má náš vztah vůbec cenu. Byla bych ráda, kdybys tam šel se mnou," prosila. „Jedině přes moji mrtvolu. Za A, tomu nevěřím a za B, umím svoje peníze utratit za lepší věci než kartářku," odbyl jsem ji.

Mám ji rád, ale její nadšení pro ezoteriku mi vadí

Hedvika je svým způsobem velmi zajímavá a nechce se mi ten vztah hned zatracovat. Jakmile ale do ní vjede ezoterika, mám chuť ji pustit k vodě. Mele nesmysly, kterým prostě nevěřím, obtěžují mě a ona mi to pořád podsouvá. Na první sex nakonec došlo. Musím říct, že byl jeden z těch lepších, takže mě docela nabudila do budoucna.

Budu muset strpět to, že mám pod polštářem nějaký šutr, který mě má chránit. I to, že mám v ložnici lapač snů. Když u mě spí, musím se jí ráno zpovídat, co se mi zdálo. Ona pak nadšeně listuje ve snáři a provádí mi výklad snů. Je to ujetý a někdy mi to leze na nervy. Na druhou stranu je hodná a podle všeho věrná. Je to možná první člověk na světě, který se vážně zajímá o moje skutečné já. Až najdu i já nějaký balanc, možná si to celé sedne. Ale pokud ne, myslím, že se rozloučíme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články