Verča (28): Přítel se zpočátku tvářil, že mu můj koníček nevadí. Nedávno mi ale dal nůž na krk

Verča (28): Přítel se zpočátku tvářil, že mu můj koníček nevadí. Nedávno mi ale dal nůž na krk
Zdroj: Freepik

Verča se roky věnuje fitness. Je to pro ni velmi důležitý koníček. Marek se zpočátku tvářil, že to respektuje. Nedávno však přišel s něčím, čím Veroniku dokonale zaskočil.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 02. 2022 10:00

Mojí láskou bylo vždycky fitness. Už jako holka jsem se zhlédla ve vyrýsovaných ženách. V sedmnácti jsem začala pravidelně navštěvovat posilovny. Přítel Marek (31) se tvářil tak, že mu to nevadí. Nedávno mi ale dal nůž na krk.

Mojí vášní je fitness

Vždycky mi záleželo na tom, jak vypadám. Chtěla jsem mít dokonalé vlasy a nehty. Tvářičku jako princezna. Až později jsem pochopila, že chci ještě víc. Když jsem viděla reklamu s nějakou namakanou holkou, zaujalo mě to. Rozhodla jsem se, že se sama o něco podobného pokusím. Tak začaly moje pravidelné návštěvy posilovny.

Když člověk začíná sám, dělá mnoho chyb. Proto jsem si po několika nešťastných hodinách zaplatila trenéra. Ten mě během tří měsíců provedl všemi možnými cviky. Načerpala jsem nespočet informací, jak se starat o svoje tělo. Cvičení se stalo nedílnou součástí mé každodenní rutiny.

Zatímco moje vrstevnice v pátek večer vymetaly bary, já zvedala činky. Tak moc mě to bavilo. Myslím si ale, že zdravě. Dodnes jím vyváženě, aby to, co dělám, mělo nějaký význam. Není ze mě ani žádná bikini fitnesska. Jsem vyrýsovaná tak, jak jsem si vždycky přála. Jediný, kdo mi hází klacky pod nohy, je můj přítel Marek.

Přítel mi začal házet klacky pod nohy

Seznámili jsme se před čtyřmi lety. Do té doby jsem o mužích moc nepřemýšlela. Netoužila jsem po vztahu, ale s ním to přišlo samo. Musela jsem do svého režimu vměstnat i Marka. Ten se tvářil, jako že je hrdý na to, že má doma holku, která cvičí a vypadá k světu. Občas se stalo, že šel do fitka se mnou, ovšem necítil se tam dobře.

Není zrovna hora svalů. Neměl trpělivost, aby u toho vydržel a počkal si na výsledky. Opět jsem tedy začala chodit sama. Občas Marek pronesl něco v tom smyslu, jestli už to nepřeháním. Vyčítal mi, že v posilovně trávím víc času než doma. Nedokázal pochopit, co to pro mě znamená. Že mě to udržuje při životě.

Cvičení je moje láska, odpočinek. Cítím se při něm sama sebou. Před rokem začal Marek mluvit o svatbě a dětech. To je pro mě něco tak vzdáleného a neznámého, že jsem to hned zamítla. ,,Já se ale nechci usadit, sedět doma a chovat v náručí mimino. Ještě ne,“ argumentovala jsem, když s tím začal pravidelně otravovat.

Přítel mi dal ultimátum

,,Myslím si, že jsi ve věku, kdy bys měla činky hodit za hlavu a starat se o naši budoucnost,“ namítl Marek. ,,Posilovna je moje vášeň. Dokud mi to tělo dovolí, budu cvičit,“ hájila jsem se. ,,A co rodina? Ty nechceš děti?“ zeptal se přímo. ,,Upřímně, nikdy jsem nad tím nepřemýšlela. Vyhovuje mi, jak žiji. Nechci na tom nic měnit,“ odvětila jsem.

Marek se ale nedal. Dal mi nůž na krk. ,,Budeš se muset rozhodnout. Buď se hneme z místa a založíme rodinu, nebo to asi nemá smysl,“ vyložil karty. ,,Pochop, nemůžu vedle tebe čekat další roky a doufat, že se jednoho dne rozhodneš mít děti. Musím to vědět teď. Budeš si muset vybrat. Buď my, nebo posilovna,“ pronesl. A já se ocitla v situaci, kdy nevím, jak se rozhodnout. Vím, že posilovna není vše, ale má přítel právo mi dávat taková ultimáta?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články