Adriana (25): Přítel má nebývale blízký vztah se svou ex. Jak moc, to jsem zjistila jednoho večera

Adriana (25): Přítel má nebývale blízký vztah se svou ex. Jak moc, to jsem zjistila jednoho večera
Zdroj: Freepik

Krátce poté, co se seznámili, Venda Adrianě prozradil, že má stále velmi blízký vztah se svou bývalou partnerkou. Co však Adriana netušila, byla skutečnost, že Jitka má klíče od jeho bytu. A že je neváhá použít.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 02. 2022 10:00

Říká se, že mezi mužem a ženou nemůže existovat čisté přátelství. Můj přítel Venda je vůči tomu skeptický. Má totiž se svou ex nebývale dobrý vztah. Až takový, že Jitka má stále klíče od jeho bytu.

Partner je pořád ve spojení s bývalou přítelkyní

Venda (27) byl s Jitkou pět let. Měli skoro před svatbou, když si to Jíťa rozmyslela. Prý nebyla připravená na závazky. Navzdory rozchodu ti dva zůstali přáteli. Moc se mi tomu nechtělo věřit, když mi to Venda popisoval. ,,Jsme prostě kamarádi. Občas zajdeme na skleničku nebo si jen tak zavoláme,“ vysvětloval.

,,Ale už k ní nic necítíš, viď?“ ujišťovala jsem se. ,,Ne, necítím. Jak říkám, jsme jen přátelé,“ konstatoval a mně nezbývalo než mu věřit. Po roce chození mi nabídnul, abych se k němu nastěhovala. V našem vztahu až na běžné spory všechno skvěle fungovalo. Jediné, co mě pořád znervózňovalo, byla právě Jitka. Několikrát jsem slyšela, jak Vendovi volá.

On se pokaždé do telefonu smál a vyprávěl jí, co ten den dělal. Celé mi to nějak smrdělo, ale Venda mě vždy ujišťoval, že o nic nejde. ,,Kdybych chtěl být s ní, tak přeci nejsem s tebou,“ opakoval mi často. Když jsem to řešila s kámoškami, ani jedné z nich se to nezdálo. ,,To je nějaký divný. Podle mě spolu minimálně chrápou,“ uvažovala Lída nahlas.

Bývalka si v klidu odemkla náš byt

Mně tím nasadila brouka do hlavy. Ještě jsem v životě neviděla, že by dva lidé, co se rozešli, měli tak vřelý vztah. Rozhodla jsem se proto pro menší kontrolu a tajně nahlédla Vendovi do telefonu i emailu. Nenašla jsem nic podezřelého, co by mě mělo znepokojovat. Nakonec jsem se rozhodla, že náš vztah nebudu kazit věčnými otázkami a celé to jejich přátelství hodila za hlavu.

Možná jsem zapomněla říct, že Venda má psa. Max je veselý Jack Russell teriér, kterého jsem si velmi oblíbila. Ovšem Venda mi zatajil jednu zásadní věc. To, že má Jitka klíče od jeho bytu, jsem zjistila jednoho dne, když jsem byla doma sama. Teda ještě s Maxem. Koukám na televizi, když slyším klíče v zámku.

,,Venda? To jde dneska dřív,“ blesklo mi hlavou a šla jsem do chodby. Když se otevřely dveře, nestál v nich Venda, ale nějaká holka. ,,Ahoj, já jsem Jitka. Můžu na chvíli za Maxem?“ zeptala se a vešla dovnitř. ,,Ty musíš být Adriana, viď? Jsi ještě hezčí, než Venda říkal,“ ohodnotila mě a přivítala se s Maxem. ,,Ahoj,“ vypadlo ze mě udiveně.

Ukázalo se, že jeho ex je fajn holka

,,Vezmu Maxe ven, nebude ti to vadit?“ zeptala se jakoby nic. ,,Nebo pojď s námi,“ nabídla mi. Ze samého šoku jsem si vzala kabát a šla s ní. ,,Můžu se tě na něco zeptat?“ začala jsem nesměle, ,,jak to, že máš pořád klíče od bytu?“ Jitka se na mě divně podívala. ,,To je vůl. On ti neřekl, že chodím za Maxem?“ obrátila oči v sloup.

,,Nějak se nezmínil, no,“ špitla jsem. ,,Maxe jsme si pořizovali spolu, víš? Ale já ho u sebe mít po rozchodu nemohla, takže mi Venda nabídl, že za ním mohu kdykoliv přijít,“ ozřejmila mi Jitka a já měla chuť ho telepaticky uškrtit. Jeden přínos to ale mělo. Poznala jsem Jitku osobně a myslím, že můžu být vážně klidná. Ti dva spolu už dávno nic nemají. Jen budu muset pořešit ten její volný přístup do našeho bytu. To mi přijde přes čáru.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články