Lucie (31): Přítel požádal na firemní akci o společný pokoj s kolegyní. Důvod mi vyrazil dech

Lucie (31): Přítel požádal na firemní akci o společný pokoj s kolegyní. Důvod mi vyrazil dech

Lucie měla s Kryštofem stabilní dlouhodobý vztah. Místo žádosti o ruku však přišel šok. Ve chvíli, kdy Kryštof odjel na firemní akci na Moravu, Lucie našla v jeho počítači excelovou tabulku, v níž žádal o společný pokoj s kolegyní Miroslavou.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 05. 02. 2022 13:00

S Kryštofem jsme šest let, známe se víc než dost. On pracuje na právním oddělení jedné farmaceutické firmy a já v redakci lifestylového časopisu. Vztah nám vždy hezky fungoval. Vlastně bych si troufla říct, že jsem v nejbližších měsících očekávala zásnubní prstýnek. Pak jsem ale začala mít podezření, že by Kryštof mohl někde někoho mít. A to podezření mě dohnalo až ke slídění v jeho počítači.

Nedalo mi to, vlezla jsem mu do počítače

Na ploše měl tenkrát tabulku "Pokoje - firemní akce" a já, bůh ví proč, ihned klikla na otevřít. Šlo o pokoje na teambuilding, který jejich firma každoročně pořádá v jednom luxusním hotelu na Moravě. Sjížděli se tam kolegové nejen z Čech, ale i ze Slovenska a Německa. Hledala jsem Kryštofovo jméno, až jsem na něj narazila. A nestačila se divit.

V tabulce byl totiž zapsaný na dvojlůžkový pokoj s jednou ze svých kolegyň Miroslavou. V poznámce bylo, že o něj výslovně požádal, takže je k sobě nedali náhodou. Byla jsem v šoku a zjistila to právě v den, kdy na akci odjeli. Tři hodiny jsem žmoulala v ruce telefon a přemýšlela, co mu mám napsat. Mezitím jsem si pozvala kamarádku, aby mi poradila. "Tak se ho prostě zeptej, co s ní má!" pobízela mě Iva. "Rozčílí se, že jsem mu vlezla do počítače," oponovala jsem jí.

Jeho zdůvodnění mi vyrazilo dech

Nakonec mi to nedalo a když mi Kryštof napsal "Je to tu super, myslím na tebe. Pusu", odpověděla jsem mu: "A s kým jsi vůbec na pokoji?" Čekala jsem výmluvy, lži nebo ticho po pěšině. Ale přišla mi do pár vteřin odpověď: "S Mirkou, zlato." Popadl mě strašný vztek. Překvapilo mě, že vůbec nezapírá a nehádá se se mnou. "Prosím?" napsala jsem mu. "Mirku znáš přeci. Viděly jste se loni na té konferenci," odepsal mi.

Vypila jsem láhev vína a brečela, kde budu bydlet, až si sbalím věci. Kryštof mi mezitím vysvětlil, že je s Mirkou na pokoji, protože si nerozumí se svými kolegyněmi a on se s ní teď dost spřátelil. Nemusím se prý bát, nic spolu nemají. Nevěřila jsem svým očím, jak může být někdo tak zabedněný! Co přijel, tak s ním nemluvím a vůbec nevím, jak se k tomu postavit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články