Daniel (33): Zamiloval jsem se do prodavačky obuvi. Moje matka mi ale lásku nepřeje, dala mi nůž na krk

Daniel (33): Zamiloval jsem se do prodavačky obuvi. Moje matka mi ale lásku nepřeje, dala mi nůž na krk
Zdroj: Freepik.com

Daniel musel většinu svého života dělat to, co chtěla jeho matka. Dohazovala mu ženy podle svých představ. Vůbec ji nezajímalo, co si přeje on. Když se Dan jednoho dne zamiloval do obyčejné prodavačky, jeho matka to nesla těžce. Dala mu nůž na krk, aby si vybral. Jak to Daniel vyřešil?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 01. 2021 11:30

Moje matka se mi vždycky snažila dohodit ženu podle svých představ. Nikdy to nebyla obyčejná holka.

Přísná matka

Pocházím z rodiny lékařů. Sám jsem byl nucen jít ve stejných stopách bez ohledu na to, co si přeji. Přitom jsem snil o tom, že se budu živit jako kuchař. Vaření je totiž to, co mě skutečně baví. Matka o tom nechtěla ani slyšet a musel jsem ji zkrátka poslouchat. Vždycky mi slibovala, že pokud se ze mě stane doktor, odkáže mi veliké bohatství.

Byly časy, kdy jsem na to slyšel a vlastně jsem dělal věci, které chtěla ona. Doktořina mě nikdy nebavila, ale neměl jsem na výběr. Matka se mi motala i do osobního života. Měla nutkavou potřebu mi dohodit ženu podle svých parametrů a představ. To znamenalo, aby pocházela z bohaté rodiny nebo měla prestižní profesi.

Žádná z těch, které mi matka nutila, mě neoslovila. Byly namyšlené a ve finále s nimi byla nuda, protože řešily velmi povrchní věci. Já toužil po hodné holce, která se zasměje mým vtípkům a bude mě mít prostě jen ráda. Matka mě s sebou brala na různé konference a snažila se mě protlačit na uznávané kliniky.

Obyčejná žena

Byl jsem z toho velmi otrávený, protože já nebyl jako ona. Nešlo mi o prestiž nebo o to, co si o mně řekne okolí. Přišel den, kdy se mělo všechno změnit. Šel jsem si koupit nové boty. Záměrně jsem se vyhnul značkové prodejně a zašel na roh ulice, kde bylo malé obuvnictví.

Když jsem vešel dovnitř, už od pokladny se na mě smála žena mého věku. S úsměvem na tváři mě pozdravila. Byla krásná. Usměvavá modrooká blondýna. Vybíral jsem si boty, ale přitom jsem ji jedním okem sledoval. Přišla ke mně a zeptala se, co přesně sháním a jak mi může pomoci. Vybrala mi nějaké páry bot. Začal jsem si je zkoušet.

Nevšiml jsem si, že mám díru na ponožce. Ona se tomu jen zasmála, že nejsem první ani poslední, a podala mi nové ponožky. Boty jsem si koupil a odešel. Druhý den mi to nedalo a šel jsem za ní do obchodu znovu. Pozval jsem ji na kávu, protože nemělo smysl chodit kolem horké kaše. Ten den to bylo snad poprvé v životě, kdy jsem se cítil dobře.

Matka mi dala nůž na krk

Šárka byla tak čistá duše, že mi stačilo jedno odpoledne, abych se bláznivě zamiloval. Při další naší schůzce jsme jako naschvál potkali moji matku. „Co je to za ženskou? Co když tě s ní někdo uvidí?“ pronesla vystrašeně. Představil jsem je, ale bylo jasné, že se matce nelíbí. Byla pro ni příliš obyčejná. Nejhorší pro matku bylo, když zjistila, čím se Šárka živí. „Ty snad nejsi normální? Je to ubohá prodavačka.“

Ty jsi vážený doktor. Okamžitě to ukonči,“ řekla přísně matka. „Víš co, mami? Nech to na mně. Mám ji rád a ty s tím nic neuděláš,“ odpálkoval jsem ji. Ta to ale neměla v plánu vzdát. „Pokud se s ní budeš tahat, neuvidíš ode mě ani korunu a u mě jsi skončil. Musíš se rozhodnout. Buď já, nebo ta šmudla,“ řekla vyděračsky. „Já si vyberu lásku a štěstí, mami,“ odvětil jsem. Matka se nechala obměkčit, až když jsme jí po dvou letech oznámili, že bude babička. Jsem rád, že jsem si svou lásku vybojoval.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články