Dalibor (33): Moje matka se ke svému psovi chová, jako kdyby to byl člověk. Obávám se, že ho má raději, než mě

muž
Zdroj: Freepik.com

Dalibor má strach o svoji maminku. Té nedávno zemřel manžel. Rozhodla se, že si pořídí psa, aby nebyla tolik sama. Velmi rychle se do něj zamilovala. Její láska k němu ale přerostla, protože se k němu chová, jako kdyby to byl člověk. Dalibor se s ní pokusil promluvit, ale neúspěšně. Matka vyměnila psa za svého syna. Najde nakonec způsob, jak to napravit?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 09. 2020 15:00

Se svojí matkou Světlanou máme hezký vztah. Je to taková moje vrba, když mám nějaké trápení. Ještě do nedávna to platilo i obráceně. Po tom, co můj otec zemřel, se něco změnilo. Nejdřív jsem tomu nevěnoval pozornost. Pořídila si psa, aby nebyla sama. Tento krok jsem schvaloval.

Nový člen rodiny

Vybrala si malé štěně, byla to rasa Jack Russell. Jakmile si ho přivezla domů, volala mi, abych se přijel podívat. Moc na zvířata nejsem, ale Marley byl skutečně roztomilý. Taková malá nevinná kulička. Matka z něj byla úplně na větvi a já doufal, že jí pes pomůže s její samotou.

Jakmile měl pes všechna povinná očkování a měl nějaký řád, matka s ním začala chodit na delší procházky. Každý večer mi posílala fotky, kde byli.

Na víkend jsme ji pozvali s námi na chatu. Seděli jsme venku a matka si začala se psem povídat, jak se mu tady líbí, co říká na okolí. Smál jsem se a pronesl: ,,Mami, on ti asi moc nerozumí.“ Matka se rozohnila, že jí Marley rozumí ze všech nejvíc. Vlastně celou návštěvu si povídala se psem místo nás. Byl jsem z toho značně rozladěn. I moje žena se mě ptala, zdali matce nepřeskočilo. Doufal jsem, že je to jen prvotní nadšení.

Vyměnila mě za psa

Bohužel, bylo to s ní horší a horší. Když jsem jí zavolal, jak se má, dala mi na ucho i psa, aby mi ,,řekl“, jak se má. Posílala fotky, jak spolu spí v posteli nebo jak s ní snídá u jednoho stolu. Musel jsem zakročit. Při další návštěvě jsem na to šel rovnou. ,,Mami, jen to jen pes, není to člověk.“ Matka byla velmi dotčená, že nechápu, jaké to je, být najednou sám. Její pejsánek jí rozumí, sdílí s ní úplně všechno. Nechala si od něj olizovat celý obličej, dávala mu pusinky. Bylo to zkrátka nechutné! Nakonec přišla s tím, že si myslí, že je to můj převtělený táta. Dočista jí hráblo! Vzhledem k tomu, že jí nebavilo poslouchat moje výtky, náš kontakt se omezil na minimum. Já toho psa bytostně nesnáším, protože mu dala přednost přede mnou.

Nyní jsem ve fázi, kdy se poohlížím po odborné pomoci. Někdo matce musí vysvětlit, že je to jen zvíře. Strká do něj zbytečně moc peněz, kupuje mi hadříky na ven, kupuje mu lepší jídlo než sobě. V životě by mě nenapadlo, že bude mít matka radši psa než vlastního syna.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články