Petra (35): Domácí mazlíček odhalil manželovu nevěru. Vlastně mě to pobavilo

žena, papoušek
Zdroj: Freepik.com

Paní Petra nikdy nějak zvlášť netoužila po dětech, a tak si s manželem raději pořídili papouška. Snažili se ho naučit mluvit, ale nedařilo se. Až v době, kdy se to vlastně ani nehodilo, papoušek promluvil. Vlastně tím Petře zachránil čas, který by s manželem nadále ztrácela. Co přesně papoušek řekl?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 08. 2020 11:00

S manželem Honzou jsme děti neměli, já nebyla ten mateřský typ a Honzovi to bylo celkem jedno. Tak jsme si pořídili psa a potom papouška. Nechtěli jsme obyčejnou andulku, ale papouška, co se naučí pár slov. Jenže takový nestojí pár korun.

Papoušek co má mluvit, mlčí

Rozhodli jsme se pro papouška žako a dali mu jméno Frai. Snažili jsme se ho společně s odbornou pomocí naučit mluvit, ale zpočátku se moc nedařilo. Uměl pozdravy a naše jména. Každý den jsme to zkoušeli, ale moc úspěchů zatím neslavil. Za ty peníze jsem si mohla koupit deset párů bot, ale už byl náš, tak mi to zas tak nevadilo. To, že se mi investice vyplatí, jsem zjistila až po skoro půl roce, co byl členem naší rodiny.

Jednou u večeře, když mě Honza políbil, se z klece ozvalo: ,,Ano Moniko, to je ono.“ Začala jsem se smát, protože to nedávalo smysl. Honza to nekomentoval vůbec. Občas jsme ho pouštěli z klece. Jednou přilétl do koupelny a zaskřehotal: ,,Moniko, udělej mi to.“ Stál na hraně vany a zíral na mě. Větu zopakoval asi třikrát. Už mi to začínalo být divné.

Promluvil v pravý čas

Honza mi jednou volal z práce, že nestihne autobus domů, jestli bych pro něj zajela do práce. Sedla jsem do auta a jela. Na recepci jsem se sice ohlásila, ale šla jsem rovnou do manželovy kanceláře. Zaslechla jsem, jak mu volá sekretářka, že za ním jdu a v hlasitém odposlechu manžel říká, děkuji Moniko.

Blesklo mi hlavou, že to už nebude náhoda, že Frai doma mluví o nějaké Monice a manželova sekretářka je také Monika. Cestou z kanceláře jsem si ji pořádně prohlédla a došlo mi, že je to vlastně mladá hezká holka, která na Honzu kouká jako na svatý obrázek. Stále jsem mlčela, protože jsem měla málo důkazů.

Dokonalý mazlíček

Přijeli jsme domů, sundala jsem si kabát a slyším jak Frai říká: ,,Jdeme na to, Moniko.“ Spočítala jsem si jedna a jedna a nevěra byla na světě. Honza si tahá sekretářku domů a klidně mě s ní podvádí. Zeptala jsem se ho tedy, a světe div se! Nezapíral, jen se divil, jak jsem na to přišla, protože byli vážně opatrní. Musela jsem se tomu později zasmát, protože to, že ho prozradí papoušek, který údajně neumí mluvit, opravdu nečekal.

Podle mě se nevěra neodpouští, rozvedli jsme se. Honza si vzal psa a já Fraie. Díky němu už nemusím ztrácet čas s někým, kdo mě podvádí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články