Sára (23): Přítel si vynutil domácího mazlíčka, špatně jsme se pochopili a já se teď doma bojím

žena
Zdroj: Freepik.com

Sára nám poslala své vyprávění o tom, jak si její přítel chtěl pořídit zvířátko, nadšená sice nebyla, ale nakonec svolila, pojala to jako přípravu na dítě. To ovšem netušila, že místo toho, aby venčila psa, bude mít doma zvíře, které jí způsobuje doslova panický strach. Pro co se její přítel nakonec rozhodl?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 08. 2020 08:00

Když přišel Mirek s nápadem, že si pořídíme domácího mazlíčka, vyloženě proti jsem sice nebyla, ale pes je přece jenom závazek na několik let a hlavně každodenní péče. Nakonec jsem to vzala jako menší přípravu na dítě.

Přál si hada, čekala jsem užovku

Z Mirka vylezlo, že by chtěl chovat hada. To jsem striktně odmítla. Hada zkrátka doma nechci. Jenže on se evidentně už rozhodl, protože začal shánět terárium. Najednou mi nápad pořídit si jen psa nepřišel tak zlý. Bohužel pozdě. Doma už bylo všechno připravené pro plaza. Jenom zbývalo si ho dojet vybrat a koupit. Chtěl, abych jela s ním, tajně jsem doufala, že ještě na místě mu to dokážu rozmluvit.

Ve zverimexu nám vysvětlovali, že pokud jsme začátečníci, doporučují hada, který není jedovatý, takže škrtiče, užovku červenou. To Mirkovi přišlo jako nudné řešení. Rozhodl se pro kobru královskou. To je můj konec, běželo mi v hlavě, když nám pán sdělil, že dorůstá do délky pěti metrů.

Místo granulí pro psa budu chytat ještěrky

Dostali jsme jasné pokyny, jak se k takovému hadovi chovat, jak zabezpečit terárium, jak veliký pozor si dávat při manipulaci nebo až dojde na čištění terária. Když nám prodavač začal vykládat, co takový had žere, šly na mě mdloby. Rád si prý dá jiné hady, třeba užovku černou, ale nepohrdne ani ještěrkou nebo nějakým hlodavcem. Zatímco já myslela, že je to moje poslední chvilka, Mirek hltal každé slovo, které pán o našem budoucím "mazlíčkovi" vyslovil.

Jediná útěcha pro mě byla, že had nemusí mít potravu každý den. Ale i tak musíme mít ještě jedno terárium, kde budeme chovat hady, kteří skončí jako oběd naší nové společnice.

Doma dal Mirek hada do terária a proseděl před ním skoro zbytek dne. Jedno je jisté, já terárium v životě neotevřu, i kdyby měl had pojít hladem. Mám šílený strach. Jed z takového hada nedává šanci na přežití, pokud nemáte vedle sebe doktora, aby vám podal sérum. Had je nechutný, nepřátelský, ale Mirka si získal, ten teď místo televize kouká do terária. Jediné, co jsem si prosadila, že až založíme rodinu, nic takového mít doma prostě nebudeme.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články