Lucie (28): Přítel se chtěl zbavit mého psa. Nevím, jestli mu to mám odpustit

žena, brýle, dívka
Zdroj: pixabay.com

Lucie má šest let jezevčíka Bena, který bez ní nedá ani ránu. Přibližně před rokem si našla přítele Karla (29), který psy moc nemusí a kterého otravovala neustálá Benova přítomnost. Co Karel udělal, by ale Lucii nenapadlo ani ve zlém snu.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 27. 06. 2020 13:00

Svého jezevčíka Bena mám už šest let a jsme opravdu sehraná dvojice. Když ho prvně viděl můj přítel Karel, bylo mi jasné, že z něj dvakrát nadšený není. Ben navíc na Karla dost žárlil a nechtěl ho ke mně vůbec pustit, což Karlovi samozřejmě vadilo. Doufala jsem, že si Karel a Ben na sebe zvyknou a časem bude všechno ok, bohužel se ale stalo něco jiného.

Dovolená s kamarádkou byla zlom

Jela jsem s kamarádkou na wellness pobyt a přítel mi slíbil, že se o Bena postará. Mně to znělo naprosto skvěle, protože jsem doufala, že se mezitím s Benem dokážou sblížit. Přítel mi ale na dovolenou volal s tím, že Ben zemřel. Já jsem z toho byla naprosto v šoku, ale Karel mi tvrdil, že Benovi někdo hodil přes plot otráveného buřta a on ho snědl a na veterině už pro něj nedokázali nic udělat, takže je Ben po smrti.

Karel mi doma několikrát celou historku odvyprávěl a zněl u toho docela přesvědčivě, že jsem mu uvěřila. Také mi tvrdil, že Bena už pohřbil na zahradě a místo mi ukázal. Já jsem z toho byla sice smutná, ale tak nějak jsem chápala, že se nedá nic dělat.

Kolegyně pro mě měla šokující zprávu

Ani ne za měsíc za mnou přiběhla kolegyně, která si byla vybrat psa v útulku, že tam mají psa, který vypadá přesně jako můj Ben, a podle ní je to vážně on. Já jsem tomu nevěřila, protože jsem si myslela, že Ben je mrtvý. Pak jsem ale kolegyni poslechla a zajela jsem se s ní do útulku podívat a tam měli v kotci mého Bena!

Okamžitě jsem se šla zeptat zaměstnance útulku, jak se sem Ben dostal. Ten mi řekl, že jsem volal nějaký pán s tím, že se o psa už nemůže dál starat, a jestli by ho sem mohl přivést. Útulek měl zrovna volné místo, tak Bena přijal. Popis člověka, který jsem Bena přivezl, přesně seděl na mého přítele. Byla jsem úplně v šoku a volala jsem ještě na veterinu, kde Karel s Benem nikdy nebyl a o žádné otravě tam nic nevěděli.

Na Karla jsem doma uhodila

Domů jsem se vrátila i s Benem a Karlovi jsem rovnou řekla, že všechno vím a strašně mě mrzí, co udělal, a naprosto nechápu, jak mi mohl takhle lhát. Karel pořád tvrdil, že mu Ben prostě překážel, tak se ho rozhodl touhle cestou zbavit. Já jsem se s Karlem rozešla. On by teď chtěl druhou šanci, ale já nevím, jestli mu ji mám dát.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články