Matěj (27): Přítelkyně měřila mé city počtem lajků na sociálních sítích. Musel jsem jednat

Matěj (27): Přítelkyně měřila mé city počtem lajků na sociálních sítích. Musel jsem jednat
Zdroj: Freepik

Matěj nikdy neholdoval sociálním sítím. Jinak to má ovšem jeho přítelkyně Nikola. Ta jimi žije. Uhodila dokonce na Matěje, proč jí nelajkuje fotky. Bere to tak, že ji tím pádem nemiluje.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 02. 2022 07:00

Někdy mám pocit, že doba, ve které žijeme, je prohnilá. Svědčí o tom fakt, jak se chová moje přítelkyně. Nikola (25) měří moji lásku k ní počtem lajků na sociálních sítích. I když ji mám rád, je to pro mě něco, co neskousnu.

Sociální sítě mi nikdy nic neříkaly

Nejsem fanda sociálních sítí, které dnes hýbou světem. V době, kdy si všichni slavnostně zakládali profily na Facebooku, jsem zůstával stranou. Neviděl jsem v tom nic zajímavého. To až ve chvíli, kdy tím všichni žili. ,,Viděl jsi Láďův včerejší příspěvek? To bylo něco,“ řešili kamarádi mezi sebou. Vše se točilo kolem Facebooku.

Nedalo mi to a po čase jsem si ho také založil. Na svém profilu jsem ale aktivní nebyl. Občas jsem ho z hecu otevřel, ale to bylo tak všechno. Kamarádi, známí, a dokonce i rodina sdílela jeden příspěvek za druhým. Pak přišel velký boom Instagramu. Ten mi přišel o něco zajímavější, protože někteří uživatelé tam vkládali skutečně skvostné fotografie.

Pak to byl Twitter, Tik Tok a já nevím, co ještě. Jediná sociální síť, kde jsme aktivní, je právě Twitter. Ten má pro mě úroveň. Navíc je to dobrý zdroj informací. Nebudu vám lhát. Mezi přáteli jsem za exota, když nejsem denně na Facebooku a nevkládám fotky na Instáč. Já jsem na sebe ale pyšný, že jsem tomuto trendu nepropadl.

Přítelkyně se zlobí, že jí nelajkuju příspěvky

Jinak už je to s mojí přítelkyní Nikolou. Když jsme se seznámili, zdála se být vcelku normální. Četla papírové noviny, měla přehled o dění. Občas něco hodila na Facebook, ale ve zdravé míře. Změna přišla zhruba po půl roce vztahu. Začala na sítě dávat fotografie jak z našich společných výletů, tak svoje osobní.

Třeba to, jak leží ve vaně nebo jak se zrovna namalovala. Na mě vyrukovala s tím, proč jí ty fotky nelajkuju. ,,Nepřijde mi to důležité. Navíc tě mám doma, tak si myslím, že moje slova jsou víc než lajky,“ vysvětloval jsem jí. Ona to ale vidí jinak. ,,Co tomu řeknou holky, když zjistí, že ty, jako můj přítel, mi nelajkuješ fotky?“ prskala.

,,To ti na tom tak záleží?“ podivoval jsem se. ,,Záleží, a moc. Jinak mám pocit, že mě nemiluješ,“ hlesla. ,,Počkej, ty podle lajků hodnotíš moje city k tobě? To snad nemyslíš vážně?“ nechápal jsem. ,,Všechny sociální sítě jsou k ničemu. Akorát klamou lidi. Mám tě rád a to ti musí stačit,“ rozčílil jsem se. Nikola to nepobrala a celé to vzala za špatný konec.

Ruším profily na všech sítích

Schválně dává na sítě fotky, které mě mají dráždit. Buď to, jak je někde s holkama a děsně se baví, nebo se dokonce nestydí objímat s nějakým frajerem, jen aby mě donutila k činu. Moje reakce byla taková, že jsem si smazal profil. Nikola se z toho málem zcvokla. ,,Jak můžeš bez Facebooku fungovat? Ty nejsi normální,“ divila se.

Já bych to doporučil všem. Zkusit všechny ty sítě vypustit a žít normálně. Už teď vím, že až budu mít děti, udělám všechno proto, aby se k těmto věcem dostaly co nejpozději. S Nikolou se rozcházím, protože je obětí této doby. Nemá vlastní názor a žije povrchně. Už mě nikdy nikdo nedonutí, abych se na sítě vrátil. Skutečný život je jinde.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články