Matěj (28): Přítelkyně neuznávala sociální sítě. Teď se na jejich základě rozhodla zničit náš vztah

Matěj (28): Přítelkyně neuznávala sociální sítě. Teď se na jejich základě rozhodla zničit náš vztah
Zdroj: Freepik

Matěj netušil, že existuje někdo, kdo nepoužívá sociální sítě. Dokud nenarazil na Mariku. Když jí k narozeninám daroval nový telefon, netušil, co tím způsobí. Marika si založila profily snad na všech sociálních sítích a Matějovi nastalo peklo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 04. 2021 13:00

Vztah s Marikou (25) se od samého začátku vyvíjel velmi slibně. Měl jsem se od ní co učit. Ona na rozdíl ode mě netrávila zbytečně moc času na sociálních sítích.

Přítelkyně nechápala, co z toho mám

Nevěřil jsem, že je v dnešní době ještě možné se seznámit na ulici. Přesně tak to ale proběhlo s Marikou. Uvízla s autem na krajnici, protože píchla. Mávala na kolemjedoucí, aby jí někdo ze svízelné situace pomohl. Ani mně se to ten den moc nehodilo, ale zastavil jsem. Dodnes toho nelituji. Měla potřebu se mi odvděčit, takže mě pozvala do kina.

To byl svět ještě v pořádku. Ať jsme byli kdekoliv, svůj telefon nechávala v kabelce. Já jsem naopak typický produkt dnešní doby. Každou chvíli kontroluji, co se odehrává na sociálních sítích. Mám založené profily snad na každé existující síti. Marice nešlo do hlavy, proč mám pořád telefon v ruce. „Co s ním furt děláš?“ otázala se jednou nesměle.

„Kontroluji, co je nového,“ zasmál jsem se. I když jsem měl Mariku rád, chtěl jsem si dál dělat věci po svém. Ona si jako první po ránu přečetla papírové noviny, zatímco já najížděl na sítě. Ráno to trvá skoro hodinu, než všechno zkontroluju a okomentuju. Marika nad tím kroutila hlavou. „Ty snad nemáš žádné profily?“ ptal jsem se udiveně. „Ne, k čemu? Je to ztráta času,“ odvětila.

Nový telefon ji zpočátku nenadchl

Náš vztah byl téměř rok bez mráčku. Já jsem neslevil ze svých potřeb a doufal, že si na to Marika zvykne. Na jednu stranu se mi líbilo, že ještě existuje někdo, kdo netráví čas na sociálních sítích. Na druhou jsem nechápal, jak bez toho může být.

Mezi přáteli na sociálních sítích mám i lidi, které osobně neznám. Samozřejmě i ženy. Nikdy mi to nepřišlo divné. Blížily se Maričiny narozeniny a já jsem se rozhodl, že jí pořídím chytrý telefon. Ten, co měla, už měl svoje nejlepší roky za sebou. Když vytáhla ten nový z krabice, netvářila se zrovna nadšeně. „Tos nemusel. Peníze za telefon považuji za vyhozené,“ řekla smutně.

Takovou reakci jsem nečekal. Po pár dnech jsem si ale všimnul, že má telefon stále častěji v ruce. Byla do něčeho velmi zabraná. „Tak co, nakonec jsi vzala telefon na milost?“ ptal jsem se vesele. „Sjíždím tvoje profily. Nestačím se divit, co všechno jsi schopný zveřejňovat,“ odvětila ledově. Pak začalo peklo. Marika mi všechno komentovala a lajkovala.

Začala nesmyslně žárlit

Nestačil jsem to ani číst, protože do toho šla s vervou. Některé komentáře byly nemístné a skoro mě urážely. „Vidím, že sis také založila profily, kde to jen šlo, co?“ uhodil jsem na ni. „To abych nebyla pozadu. Můžeš mi říct, kdo je Fifinka? Pořád ti všechno lajkuje srdíčkama. A ještě by mě zajímalo, kdo je Krasotinka5. Ta mi nedá spát,“ zeptala se žárlivě.

„Znám jen Fifinku, je to spolužačka ze školy. Jsme kamarádi,“ odpověděl jsem bez emocí. „Kamarád taky rád, znáš to,“ štěkla po mně. Od té doby, co Marika vtrhla na sociální sítě, se náš vztah změnil. Denně mi klade otázky, kdo je kdo. Začala mě dokonce podezírat z nevěry, a to jenom na základě jistých komentářů a počtu lajků. Kdybych mohl vrátit čas, v životě bych jí ten zatracený telefon nepořídil. Teď trpím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články