Marek (29): Přítelkyně se nechce seznámit s mými rodiči. Bojí se, že jim na ní bude vadit jedna věc

Marek (29): Přítelkyně se nechce seznámit s mými rodiči. Bojí se, že jim na ní bude vadit jedna věc
Zdroj: Freepik

Seznámení partnera s rodiči bývá jedním ze zlomových okamžiků každého vztahu. Často určuje, jak se nová známost bude dál vyvíjet. Marek má svoji novou přítelkyni opravdu rád, ale k seznámení s jeho rodiči v nejbližší době nedojde.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 10. 03. 2022 12:00

Lucku (33) jsem poznal před půl rokem prostřednictvím našich společných známých. Neskutečně jsme si sedli a celých šest měsíců, co spolu chodíme, nám to úžasně klape.

Přítelkyně se nechce seznámit s mými rodiči

Docela brzy jsme spolu začali bydlet. Jelikož oba žijeme v podnájmu, přišlo nám logičtější platit jen jeden, proto se Lucka po dvou měsících známosti nastěhovala ke mně. To, že spolu bydlíme, jen dokazuje, že náš vztah bereme velmi vážně. Tedy, já si to aspoň do poslední chvíle myslel, nedávno mě ale Lucka vyvedla z omylu.

Jediné, co jsem po ní žádal, bylo seznámení s rodiči. „Nechtěla bys tento víkend se mnou zajet za našima?“ zeptal jsem se jí. „Nemyslím si, že je to dobrý nápad. Nebudou mě mít rádi, odvětila. „A proč? Jde ti o to, že je tvůj táta Rom? To jim bude opravdu jedno,“ řekl jsem.

Máma vůbec netuší, že mám přítelkyni

Ale Lucku jsem k seznámení prostě nepřemluvil. Rád bych s tím už něco dělal, protože moji rodiče začínají být dost nepříjemní. Při každé návštěvě musím snášet jejich narážky. „A kdy už si konečně najdeš přítelkyni?“ ptají se mě a já jim nemohu odpovědět, že mám partnerku už přes půl roku, ale ona se s nimi nechce seznámit.

A tak je to pokaždé stejné. Návštěva u rodičů začíná slovy, jestli už mám holku, a následně na mě mamka zkouší svoje dohazovačské schopnosti. „Pamatuješ si moji kamarádku Alenu? Její dcera je taky sama, nechtěl bys, abych ti s ní domluvila schůzku?“ začne do mě šít.

Zkouším Lucku přemluvit, ale marně

Já už ale tohle nechci dál snášet, chtěl bych rodičům představit Lucku. Nejen proto, že mi vadí, jak mi máma pořád někoho dohazuje, ale také proto, že mám přítelkyni moc rád a chci, aby ji poznali i moji rodiče. Když to ale navrhnu, ona odmítne. Má na to jasný názor a já jí ho nedokážu vymluvit.

„Mým rodičům je jedno, jak vypadáš, jak se chováš nebo kdo je tvůj otec. Bude jim stačit, když uvidí, že tě mám rád a že jsem s tebou šťastný,“ říkám jí pořád dokola. Ale ani to ji neobměkčilo, Lucka to prostě dál odmítá a já netuším, zda ji vůbec někdy přemluvím.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články