Daniel (30): Partnerka mi lhala v dost zásadní věci. Nejradši bych ji opustil, ale bojím se, co bych tím způsobil

Daniel (30): Partnerka mi lhala v dost zásadní věci. Nejradši bych ji opustil, ale bojím se, co bych tím způsobil

Daniel byl dlouho sám, a tak se rozhodl najít si přítelkyni přes online seznamku. To se mu záhy povedlo. Nedávno ale přišel na to, že mu nová partnerka lhala ve velmi zásadní věci, a teď neví, jak se vzniklou situací naložit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 01. 12. 2021 13:00

S Natašou (27) jsem se seznámil před půl rokem. Jelikož jsem se během lockdownu cítil osamělý a vztah už jsem neměl velmi dlouho, rozhodl jsem na radu kamarádů zkusit online seznamku. Samozřejmě, že jsem se dopustil pár přešlapů, ale nakonec jsem narazil na Natašu.

Začínal jsem mít Natašu opravdu rád

Velmi se mi líbila, byla hezká a osobnostně mi také vyhovovala. Přišla mi jako velký kliďas, kterého nic nerozhází. Přesně tento typ lidí, kteří nejsou neustále z něčeho ve stresu, mám rád. Mezi mnou a Natašou přeskočila jiskra. Dali jsme si pár schůzek, a nakonec se spolu i vyspali.

Co hrálo v náš prospěch, bylo i to, že jsme bydleli kousek od sebe. Mohli jsme se pravidelně navštěvovat, trávit spolu večery, koukat se na filmy nebo chodit na procházky. Začínal jsem mít Natašu opravdu rád. V její společnosti jsem se cítil příjemně, proto netuším, co ji to popadlo.

Řekla mi, že čekáme dítě

Před čtyřmi měsíci mi oznámila, že čeká dítě. Nemohl jsem tomu uvěřit. „Jak je to možné? Vždyť jsme si dávali pozor?“ ptal jsem se jí. „Nevím, třeba se kondom protrhl,“ odpověděla. Nebyl jsem vidinou, že se stanu otcem, nijak zvlášť nadšený, ale do potratu jsem Natašu nutit nechtěl.

Chtěl jsem rozhodnutí nechat na ní. Rovnou jsem jí na začátku řekl, že ať si vybere jakkoli, může se na moji podporu spolehnout. Týdny ubíhaly a já žil v přesvědčení, že je těhotná a že si dítě chce nechat. V tomto názoru mě ostatně utvrzovala.

Byla to všechno lež

Bylo jí často špatně a já to přisuzoval ranním nevolnostem. Byl jsem ale vedle. Častokrát jsem se jí ptal, jestli už nemá obrázek z ultrazvuku, ale ona se vždy nějak vymluvila. Nakonec jsem se dozvěděl pravdu, déle ji přede mnou skrývat nemohla.

Těhotná vůbec nebyla. „Já ti to řekla jen proto, že mi přišlo, že se se mnou chceš rozejít. Nechtěla jsem o tebe přijít, protože tě miluju,“ vyklopila na mě krutou pravdu. Nemohl jsem uvěřit, jak jsem jí naletěl. Celou dobu jsem ji považoval za člověka, kterého nic nestresuje.

Od té doby, co mi to oznámila, jsem ji neviděl. Nejraději bych se s ní rozešel, ale bojím se její reakce. Je evidentně psychicky labilní.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články