Samuel (26): Partnerka mi hodila prstýnek na hlavu, i když mě miluje. Nemůžu se z toho vzpamatovat

Samuel (26): Partnerka mi hodila prstýnek na hlavu, i když mě miluje. Nemůžu se z toho vzpamatovat
Zdroj: Unsplash

Samuel si myslel, že našel lásku svého života. Nemohl ale být víc naivní. Když došlo na posunutí vztahu na další úroveň, ukázala se jeho přítelkyně v pravém světle.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 12. 08. 2021 08:00

S Johankou (24) jsme spolu začali chodit před pěti lety. Já jsem zrovna zakoušel útrapy vysokoškolského studenta, zatímco ona dokončovala maturitní ročník. Byla na svůj věk neskutečně vyspělá a chytrá. Pro mě to byla láska na první pohled, s ní to tak jednoduché nebylo, musel jsem ji uhánět dlouho.

Těžké začátky vztahu

Na Johanku jsem narazil v jednom baru, kam jsem zašel se svými kamarády, ona tam zase byla se svými. Všiml jsem si jí, když si objednávala u baru pití, a hned jsem si řekl, že tu dívku prostě musím oslovit. Ještě ten večer se mi povedlo ji přemluvit, aby se mnou šla na rande.

Byly to pro mě opravdu těžké začátky. Já jsem do ní byl blázen od prvního okamžiku, ale ona to měla jinak. Musel jsem si její lásku zasloužit. Po několika dalších schůzkách jsem ale věděl, že mám vyhráno. Johanka podlehla mému šarmu. Od té doby jsme si jen užívali. Když odešla i Johanka studovat na vysokou školu, našli jsme si společně s kamarády studentský byt, o prázdninách jsme cestovali a všechno se zdálo být dokonalé.

Hodila mi prstýnek na hlavu

Po čtyřech a půl letech vzájemného soužití jsem se odhodlal udělat další krok v našem vztahu. S Johankou jsme spolu bydleli, prožívali nástrahy studentského života a vypadalo to, že je všechno na dobré cestě. Začal jsem mít chuť se usadit a možná založit rodinu. Nenapadl mě nikdo jiný, s kým bych to chtěl víc než s Johankou.

Měl jsem to do puntíku naplánované. Požádám ji o ruku na našem oblíbeném místě, kam chodíme často na procházky. Když jsem danou větu vyslovil, čekala na mě nejasná odpověď: „Jsi si jistý, že to tak opravdu chceš? Nezdá se ti, že je to moc brzo? Chodíme spolu teprve docela krátce, já se ještě nechci usadit. Chci s tebou být, ale nepřijde mi, že manželství je to pravé...”

Těžko se mi smiřuje s rozchodem

Ještě ten den jsme se dohodli na rozchodu. Evidentně jsme každý byli v jiné fázi života a chtěli jsme od něj něco jiného. Johanka se odstěhovala a už jsem s ní od té doby nemluvil. Budou to teď dva měsíce.

Náš rozchod nesu opravdu těžko. Johanku jsem miloval a vím, že ona milovala mě. Celý náš vztah se zbortil kvůli takové blbosti jako je svatba. Měl jsem trochu ubrat plyn a nechat ji ještě volně dýchat. Teď nemám nic. S tím, že mi hodí prstýnek na hlavu, jsem opravdu nepočítal. Nemůžu se z toho dostat do normálu, vůbec nevím, jak teď žít dál.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články