Ema (28): Kamarádka mi leze na nervy. Každý měsíc mi představuje nového přítele a chce, abych ho obdivovala

Ema (28): Kamarádka mi leze na nervy. Každý měsíc mi představuje nového přítele a chce, abych ho obdivovala
Zdroj: Pixabay

Ema má strach o svoji nejlepší kamarádku. Je po těžkém rozchodu a od té doby střídá jednoho partnera za druhým. Jak jí má říct, že tohle chování není normální?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 04. 11. 2021 10:00

S Elenou (28) se znám skoro třináct let. Je to moje nejlepší kamarádka. Když jsme se poprvé potkaly, přišlo mi, jako bychom se znaly odjakživa. Nebyl pro nás problém bavit se o čemkoliv. Teď to ovšem mezi námi začíná skřípat. Nemám tušení, jak jí říct, že její chování je úplně mimo mísu.

Kamarádka má za sebou těžký rozchod

Vím, že to poslední dva roky neměla lehké. Rozešla se s dlouholetým přítelem, se kterým randila od střední školy. Byli na sebe velmi napojení, na žádné akce nechodili jeden bez druhého a já si vždycky myslela, že je to ten typ párů, které spolu zůstanou až do smrti. Ale měli problémy, se kterými se mi Elena nesvěřovala.

Osobně si myslím, že kamarádka chtěla svatbu a založit rodinu, ale její přítel na to ještě nebyl připravený. Nikdy se mnou o tom nemluvila, nechtěla. A já ji jako správná kamarádka nenutila.

Každý měsíc má nového přítele

Od té doby střídá jednoho chlapa za druhým. Jako by si chtěla dokázat, že ještě umí někoho sbalit. Za ty dva roky vystřídala snad 20 partnerů. Každý měsíc nový kousek. Začíná to být divné už nejen mně, ale i mému příteli. Chodíme spolu přesně ty dva roky, po které Elena takhle vyvádí.

„Viděla jsi, koho si Elena zase přivedla na tu párty? Ten byl o dost mladší než ona, snad mu aspoň bylo osmnáct, “ dělal si legraci můj přítel. „Nechceš se vsadit, jak dlouho jim to vydrží? Myslím, že za měsíc bude mít zase nového,” vtipkoval. Samozřejmě, že měl pravdu. Za necelý měsíc, kdy jsme se zase spolu viděly, se mi Elena pochlubila. „Potkala jsem super kluka, je fakt roztomilej, musím tě s ním seznámit,” řekla mi.

Začíná mi tím lézt na nervy

Chtělo se mi na ni zaječet, proč by mě s ním měla seznamovat, když se s ním za chvíli stejně rozejde a najde si někoho dalšího. Začíná mě její chování unavovat. Je toho už prostě moc.

Navíc mi jde o to, aby přestala blbnout a našla si konečně normální vztah. Ty její rychlovky na pár týdnů nemají smysl. Jak jí to mám říct tak, abych ji neurazila? Pořád jsem na to nepřišla. Nechci, aby se nakonec obrátila proti mně.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články