Milena (39): Sestra nemohla dlouho otěhotnět. Teď si pořídila Reborn panenku a děsí nás svým chováním

Milena (39): Sestra nemohla dlouho otěhotnět. Teď si pořídila Reborn panenku a děsí nás svým chováním
Zdroj: Freepik

Milena byla dlouho oporou své sestře Katce, které se nedařilo otěhotnět. To ještě netušila, čím ji Katka překvapí a jaké důsledky celá situace bude mít.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 14. 10. 2021 08:00

Moje sestra Kateřina byla vždy ve všem první. Skvělá studentka, dva tituly z vysoké školy a ukázkový manžel. Dlouho se o dítě nesnažili, cestovali a budovali kariéru. Když usoudili, že je ten správný čas, nešlo jim to.

Pokusy o umělé oplodnění byly neúspěšné

Máme s Katkou blízký vztah, a tak se mi svěřila i s tímto. "Víš, dělám pro to úplně všechno. Třeba když skončíme, ležím ještě hodinu s nohama nahoře. A stejně pořád nic," plakala mi na rameni. Za ty roky, co se o dítě snažili, byla několikrát na IVF, bohužel bezúspěšně. Bolelo mě vidět, jak tahle krásná úspěšná ženská propadá do deprese, protože má pocit, že selhala.

Její manžel Bořek měl dlouho pochopení a podporoval ji. Říkala, že jí nikdy nevyčetl, že jim to nejde. Podle lékařů bylo vše v pořádku. Zkrátka netušili, proč to nejde. Nebo alespoň tak mi to Katka tlumočila.

Adopci Katka odmítala

Snažili se dlouhé tři roky. Nakonec se jejich manželství rozpadlo. Bořek chtěl totiž dítě adoptovat a s tím se Katka nedokázala smířit. Hádali se tak, že skončili u soudu a podepsali rozvodové papíry. To byla pro sestru poslední rána, ze které se dlouho vzpamatovávala.

"Teď mi řekni, co mám dělat. Ženská nemá na dítě tolik času. Bořek, ten to někde ještě stihne, ale co já? Jak mohl být tak sobecký?" lkala. Časem se uzavřela do sebe a přestala s námi komunikovat. Snažila jsem se jí pomoct, ale odmítala mě. Celý rok jsme ji neviděli. Až loni na Vánoce se ukázala.

Na Vánoce dorazila s "miminkem"

Přišla však s něčím, co jsme nikdo nečekal. "Tohle je Amálka," hrdě nám oznámila a ukázala na autosedačku. "Panebože, ty máš dítě?" vyjekla jsem šťastně. "Mám!" chlubila se. Když jsem přišla blíž, něco se mi však nezdálo. "Katko, a to je...," nedořekla jsem. Vůbec jsem neměla tušení, co to vlastně je. Živé dítě to nebylo.

"To je Reborn panenka. Je jako živá, spíme spolu, občas mám pocit, že mě v noci vážně budí! Chodíme na procházky, mám pro ni postýlku. Dala jsem v práci výpověď, starám se teď o ni. To máš jako živé miminko, taky tě potřebuje. A podívej na ni, není dokonalá? Koupila jsem ji před půl rokem," líčila Katka, jako by se nechumelilo.

Polilo mě horko. Reborn panenky jsem znala, ale tohle bylo pro mě silné kafe. Katka chce, abychom se k Amálce chovali jako k členu rodiny. Občas mi zavolá, ať s nimi jdu na procházku. Uzavřela se před světem a řeší je Amálku. Nechápu, co se děje. Občas mám pocit, že se vážně zbláznila. Chlapa už ani nehledá...

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články