Eva (26): Udělala jsem osudnou chybu, že jsem věřila sestře. Kvůli tomu teď přicházím o rodinu

Eva (26): Udělala jsem osudnou chybu, že jsem věřila sestře. Kvůli tomu teď přicházím o rodinu
Zdroj: pixbay

Že mezi sourozenci může panovat žárlivost stejně jako v partnerském vztahu, tuší asi každý. Eva ji ale zažila na vlastní kůži. Navíc ve velmi nepříjemné podobě. Od chvíle, co s Lenkou téměř zároveň otěhotněly, se její sestra začala chovat podle.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 07. 2021 08:00

Se starší sestrou Lenkou (29) jsme vždy měly dobrý vztah. Myslím, že ani rodiče mezi námi nedělali velké rozdíly. O to horší je teď pro mě pochopit, proč se mi snaží Lenka za každou cenu ublížit nebo mě aspoň shodit před rodinou.

Čekaly jsme se sestrou děti ve stejném termínu

Myslím, že to celé začalo dne, kdy jsme si prozradily tajemství, že jsme těhotné. Rozdíl v početí jsme měly skutečně zanedbatelný. Po zjištění takové náhody jsem Lence navrhla, abychom tu radostnou zprávu oznámily rodičům společně. Naše mamka se na vnoučata klepe už roky. Jenže Lenčina reakce byla poněkud chladná. Dokonce mě požádala, abychom to doma neříkaly dřív než po velkém ultrazvuku.

Něco na tom bylo, takže jsem jí slíbila, že to ještě vydržím. Snadné to nebylo, protože jsem se nemohla dočkat toho, jak se naši budou tvářit. Jaký šok jsem zažila, když mi týden před tím, než jsme to měly doma říct, volala mamka. ,,Už jsi slyšela tu úžasnou novinku? Lenička je těhotná. Čeká naše první vnouče. Jsem tak šťastná!“ radovala se mamka do telefonu.

Nechápala jsem, proč to sestra udělala. Byly jsme na něčem domluvené. Následující víkend jsme se měli všichni u sestry sejít. Lenka byla rodinou opěvována, bouchlo se šampaňské, které jsem stejně nemohla kvůli svému stavu pozřít. Já rodičům o svém těhotenství řekla skutečně až po velkém ultrazvuku. Jenže takového nadšení, jaké sklidila Lenka, se mi nedostalo.

Sestra se začala chovat podle

Mrzelo mě, že jsme to nemohly oznámit společně. Snažila jsem se to hodit za hlavu a soustředit se na těhotenství. To proběhlo bez komplikací. Byli jsme s manželem domluveni, že se hned po šestinedělí začneme pokoušet o druhé dítě. Bohužel příroda tomu chtěla jinak. Objevily se u mě zdravotní komplikace. Svěřila jsem se Lence, protože mě to velmi trápilo.

Tvářila se, že můj smutek sdílí. Po čase nás sestra pozvala na zahradní party, kde se sešla celá rodina, včetně té švagrovy. Otevřelo se nějaké víno, načež Lenčina tchyně přikryla rukou sestřinu skleničku. ,,Lenička nebude,“ řekla tak, aby se okolí hned ptalo proč. Byla jsem to já, kdo prolomil ticho. ,,Proč? Je ti něco?“ zajímala jsem se.

Její tchyně na mě hned spustila, že těhotné přece alkohol nepijí. Rovnou se mě zeptala, proč já nemám nalito. ,,Nemám zkrátka chuť,“ odbyla jsem ji. ,,Nebo jsi snad také těhotná?“ otázala se tchyně. Lenka odpověděla za mě. ,,Ta? To těžko. Ta už mít děti nemůže,“ řekla povýšeně a hladila si přitom těhotenské bříško.

Rodina mě hodila přes palubu

Během té párty se k Lence všichni chovali jak ke královně. Nesměla pochovat našeho syna ani umýt nádobí. Mě dokonce hnali, abych Lence převlékla postele. ,,To víš, ona se ve svém stavu nesmí namáhat,“ řekla Lenčina tchyně. ,,Ona není nemocná, ale těhotná,“ rýpla jsem si. Já byla pro všechny najednou neviditelná.

Bohužel i naši se chovali jinak, než bych čekala. Skákali kolem Lenky a jejího dítěte. Sestra se na mě v jednu chvíli podívala trochu vítězoslavně. Vztahy v rodině ochladly. My s manželem se stáhli. Bohužel, nikdo si toho ani nevšimnul. Moje matka navštěvuje jen jedno ze svých vnoučat. Nemám šajnu, co jsem udělala špatně, že mě hodili přes palubu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články