Jiřina (59): Jsem úplně na dně. Dcera se nechová tak, jak jsem si představovala

Jiřina (59): Jsem úplně na dně. Dcera se nechová tak, jak jsem si představovala
Zdroj: Freepik

Jiřina a její dcera spolu mají komplikovaný vztah. Jiřina chce pro Amálku jen to nejlepší, ale dcera to podle ní nechápe a vede život, který si pro ni její matka vůbec nepředstavovala.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 26. 04. 2021 11:00

Když jsem konečně otěhotněla, bylo to jako požehnání. S tehdejším manželem jsme se o dítě snažili dlouho, ale nebylo nám přáno. Až po pěti letech snažení jsme se konečně mohli radovat z budoucího potomka.

Narodila se nám nádherná holčička

Po devíti měsících se nám narodila nádherná holčička. Dala jsem jí jméno Amálka po své oblíbené pohádkové postavě z dětství. Do puberty se jako víla Amálka opravdu chovala. Byla to krásná holčička, nikdy nezlobila a chodila jen v šatičkách. Byla jako sen každé matky a já jsem si to moc dobře uvědomovala.

Během těchto let mi začalo docházet, jak velkou zodpovědnost nesu za její budoucnost. Slíbila jsem si, že nikdy nedovolím, aby vedla špatný život a opakovala stejné chyby, jaké jsem v životě udělala já. Měla jsem v plánu každého jejího budoucího partnera pořádně proklepnout. Věděla jsem, že muži jsou vypočítaví. To mi dokázal i táta Amálky, který nás po šesti letech od jejího narození opustil. Při rozvodu řekl, že na mě už nemá sílu.

Jako by mi všechno dělala na truc

Amálka se ale z líbezné holčičky změnila v pubertě v pořádnou dračici. Předtím jsme spolu měly velmi dobrý vztah. Chodily jsme nakupovat a trávily hodiny klábosením. Ale jako mávnutím proutku byl našemu harmonickému vztahu konec a já s tím nemohla nic dělat. Pokaždé, když jsem s ní chtěla strávit chvíli času, odbyla mě.

Teď oslavila Amálka třicáté narozeniny a stále mi přijde, jako by mi všechno v životě dělala na truc. Nedokáže se usadit a partnery střídá jako ponožky. Z líbezné víly, pro kterou jsem měla naplánovaný pohádkový život, dávno nic nezbylo.

Co jsem udělala ve výchově špatně?

Posledních několik let se u mě ani moc často nezastavuje. Celé měsíce tráví v cizině a za svojí rodinou se skoro nepodívá. Když už někdy přijede, snažím se jí domluvit, aby konečně vedla spořádaný život. Měla by se vdát za muže svých snů a mít s ním děti, ale mému přání je Amálka na míle vzdálená.

Přestávám rozumět, co od života chce. Nechápu, kde jsem při její výchově udělala chybu. Vždyť když byla malá, byla to učiněná princezna, tak proč taková nemůže být i teď? Stále doufám, že jednou přijde s tím, že se zamilovala a chce se v Česku usadit. Poslední dobou mi ale začíná docházet, že se to nestane. Asi jsem si budoucí život Amálky moc idealizovala.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články