Alena (36): Vychovávám dítě, které si manžel pořídil s milenkou. Jsem za to moc vděčná

Alena (36): Vychovávám dítě, které si manžel pořídil s milenkou. Jsem za to moc vděčná
Zdroj: Freepik

Aleně se stalo to, co děsí téměř každou ženu. Od lékařů si vyslechla verdikt, že je neplodná. Když se to dověděl její manžel, vyřešil situaci svérázně. Dítě si pořídil s milenkou. A po určité době se Aleně ozval s velmi nezvyklou prosbou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 03. 2021 13:00

S manželem jsme měli jasno v tom, jak na sebe budou věci navazovat. Nejprve jsme si našetřili peníze, abychom se mohli z malého bytu přestěhovat do domečku. Chtěli jsme slušné zázemí pro své budoucí děti.

Lékaři mi řekli, že jsem neplodná

Další dva roky jsme domeček rekonstruovali, aby byl zcela dokonalý. Když mi bylo 31 let, měli jsme krásný dům. Na řadu přišlo plánování rodiny. Biologické hodiny už mi bily na poplach. První rok našeho snažení ale ovoce nepřinesl. Vojta si děti také moc přál. Neuniklo mi, jak je měsíc od měsíce smutnější. Jednomyslně jsme se shodli, že se raději necháme vyšetřit.

Bála jsem se toho, co se dozvíme. Zatímco Vojta byl zcela zdráv, u mě to bylo jinak. Lékaři mi sdělili, že děti mít nemohu. Byla jsem si vědoma toho, že nejsem první ani poslední žena, která si takový verdikt vyslechla. Musela jsem si to nejdříve srovnat v hlavě, než jsem s tím šla za Vojtou. Věděla jsem, jak velké zklamání to pro něj bude. Stalo se přesně to, co jsem si myslela. Jen na mě rezignovaně koukal a schoval hlavu do dlaní. Nesnažil se své zklamání nijak maskovat.

Manžel založil rodinu jinde

Od této chvíle to s naším manželstvím šlo od desíti k pěti. Zůstali jsme sice spolu, ale jako by mezi námi vyrostla zeď. Vojta se uzavřel do sebe a pomalu se mi vzdaloval. Jednoho dne přišel s tím, že si našel jinou a čeká s ní dítě. „Ty mít děti nemůžeš a já si život bez nich neumím představit. Sbalím si věci a stěhuji se ke své rodině. Požádal jsem o rozvod,“ oznámil mi suše. Tato slova zabolela snad ještě víc než skutečnost, že nemohu mít děti.

Zůstala jsem sama. Měla jsem co dělat, abych to ustála. Ještě jsem ani nestihla vstřebat, že mi nikdy nikdo neřekne mami, a už jsem se musela prát s tím, že mě Vojta opustil. Půl roku jsem jen přežívala. Jednoho dne mi ale zavolal manžel. „Mohli bychom se vidět?“ navrhl nesměle.

Myslela jsem, že mu jde o to, abych podepsala rozvodové papíry. Místo toho mě ale čekal šok. Vojta byl velmi zdvořilý. Svoji zpověď začal slovy: „Myslím si, že mě někdo potrestal za to, jak jsem se k tobě zachoval. Přítelkyně mě opustila. Nechala mi i našeho syna. Ona se o něj starat nechce. Myslíš, že je nějaká šance, že bys nás vzala zpět?

Bála jsem se, zda zvládnu milovat cizí dítě

Normálně uvažující žena by mu jednu flákla a řekla, ať na to zapomene. Jenže mně se představa, že mám děťátko, velmi zalíbila. Jiříčkovi je tři čtvrtě roku, takže z celé situace nemá rozum. Řídila jsem se srdcem, a i přesto, jak mi manžel ublížil, jsem ho vzala zpět. Malý Jiříček je úžasný. Bála jsem se toho, zda dokážu milovat cizí dítě. Ale úplně zbytečně.

Mateřské pudy se rozjely na plné obrátky a z nás se stala skutečná rodina. Když Jirka začal mluvit a řekl mi maminko, byla jsem štěstím bez sebe. Vojta začal sekat dobrotu. Myslím si, že svého činu lituje. Já jsem si slíbila, že jeho minulost nebudu nikdy používat proti němu. Bylo to mé svobodné rozhodnutí, že budu jeho nemanželské dítě vychovávat. Říkám jeho, ale myslím naše. Nakonec jsem ráda, že to takto dopadlo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články