Bylinky na mužské neduhy: Které pomáhají při neplodnosti a které zlepšují erekci?

levandule
Zdroj: Pixabay.com
Zdravý životní styl je významným faktorem, jak problémům s prostatou předejít. Lze ho ale doplnit i vybranou směsí bylin, které pečují o zdraví mužských orgánů a celkovou imunitu organismu.Jako prevence při problémech s prostatou je ideální bylinná kúra z břízy, olše, vrbky a topolu. Ta podporuje zdravý stav a správnou funkci prostaty.Běžnou zdravotní poruchou, jež se u mužů objevuje, je také neplodnost. Harmonizovat hormonální aktivitu a podpořit sexuální schopnost u mužů pomůže kúra maralího kořenu, kotvičníku, dangšenu, dubu a březových jehněd.Erektilní dysfunkce se podle informací České urologické společnosti objevuje u více než poloviny mužů nad 50 let.+ 1 fotka+ 2 fotky

Zázračná příroda má v zásobě mnoho bylinek, které dokážou dlouhodobě podpořit mužské zdraví a pomáhají s typicky mužskými neduhy. Tak proč polykat chemické náhražky, když to jde i přírodně?

Jana Jánská
Jana Jánská 08. 11. 2020 10:33

Správnou funkci prostaty podpoří bříza, olše, vrbka a topol

Pacientů s nádorem prostaty každoročně přibývá. Tento typ rakoviny patří mezi nejčastější zhoubné nádory u mužů. Kromě dědičnosti stojí za vznikem onemocnění i nezdravá strava, v níž převažují tučná jídla, dále nadměrná konzumace alkoholu, kouření a nedostatečný pohyb.

Zdravý životní styl je tedy významným faktorem, jak problémům s prostatou předejít. Lze ho ale doplnit i vybranou směsí bylin, které pečují o zdraví mužských orgánů a celkovou imunitu organismu. „Jako prevenci problémů s prostatou doporučuji bylinnou kúru z břízy, olše, vrbky a topolu. Ta podporuje zdravý stav a správnou funkci prostaty. Při léčbě rakoviny, ozařování a chemoterapii je pak vhodné užívat směs bylin Carcinae z vřesu, ořešáku a eleuterokoku,“ radí známá bylinkářka Jarmila Podhorná.

Na neplodnost zkuste maralí kořen nebo kotvičník

Běžnou zdravotní poruchou, jež se u mužů objevuje, je také neplodnost. Ačkoliv byla v minulosti připisována výhradně ženám, dnes se situace změnila. Problém se celosvětově podle údajů České průmyslové zdravotní pojišťovny nachází z 10 až 30 % na straně mužů.

Příčinou obvykle bývá snížená kvalita a nízká rychlost spermií, jejich špatné složení či úplná absence. Harmonizovat hormonální aktivitu a podpořit sexuální schopnost u mužů pomůže kúra maralího kořenu, kotvičníku, dangšenu, dubu a březových jehněd. Právě maralí kořen a kotvičník jsou známým prostředkem pro zlepšení kvality spermií. Kotvičník pozemní má též afrodiziakální účinky, podporuje sexuální aktivitu i tvorbu spermií.

S poruchami erekce zatočí sekvoj

Erektilní dysfunkce se podle informací České urologické společnosti objevuje u více než poloviny mužů nad 50 let. Vzácná přitom není ani u mladších věkových kategorií. Typickou příčinou je opět kouření a alkohol, ale mohou za ní stát i vážnější choroby jako cukrovka, ateroskleróza nebo hypertenze. Na poruchy erekce mohou mít vliv rovněž psychické problémy nebo užívání některých léků.

„Zdravou životosprávu, která je prvním krokem k obnovení správné funkce pohlavního orgánu, lze podpořit tinkturou ze sekvoje, kotvičníku a dubu. Ta pomáhá tvořit mužské pohlavní buňky, stimuluje hladinu testosteronu až o 30 % a zpomaluje stárnutí po fyzické i po sexuální stránce,“ vysvětluje Jarmila Podhorná.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články