Zelenina a bylinky, které vám nesmí doma chybět. Vypěstovat je můžete i v paneláku

I v paneláku si můžete pěstovat zeleninu a bylinky. Stačí jen vědět, jak na to!
Zdroj: Pixabay.com
Zelené lístky mrkve se hodí třeba do salátů.Ponořte kořeny do sklenice s vodou a budou se dít zázraky!Obnovit se dá i čínské zelí.Česnekové zelené výhonky se hodí nejen do salátů, ale třeba i ke grilovaní se žampiony.+ 3 fotky+ 4 fotky

Představte si, že vaše oblíbená zelenina vám poroste věčně a už ji nikdy nebudete muset kupovat. Že to zní jako v pohádce? Těchto 7 druhů zeleniny a bylinek se dá snadno pěstovat i v paneláku a navíc se dají obnovovat donekonečna.

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 11. 07. 2018 15:00

1. Mrkev

Dejte odřezkům z mrkve druhou šanci. Necháte-li je pod vodou, brzy se zazelenají. Nať skvěle chutná v salátu či polívce. A jistě si pochutná i váš králík.

 

2. Jarní cibulka

Věděli jste, jak snadno lze obnovit jarní cibulku? Stačí ponořit kořeny do malé sklenice s vodou a nechat v místnosti s dobrým osvětlením.

 

3. Čínské zelí

I zelí se dá snadno vypěstovat pod střechou. Stačí kořeny ponořit do vody a nádobu postavit na světlé místo. Po jednom až dvou týdnech zelí přemístit do květináče. A můžete se těšit na plnohodnotný košťál.

 

4. Česnek

Chtěli jste použít česnek do pomazánky, ale on už začal klíčit? Využijte toho. Dáte-li česnek do vody, po několika dnech se začnou klubat zelené části, které jsou v salátu přímo delikátní!

5. Bazalka

I obyčejná bazalka ze supermarketu může chytnout druhý dech, pokud se o ni budete hezky starat. Odstřihněte 3-4 cm stonky s listy, dejte je do sklenice s vodou a nechte je na přímém slunci. Jakmile dorostou do dvojnásobné délky, zasaďte je do květináče nebo na zahrádce.

 

6. Řapíkatý celer

Pokud toužíte po listech řapíkatého celeru, ponořte kořen do teplé vody a dejte ho na slunce. Brzy vyraší nová nať. Můžete ho poté zasadit, a tím obnovit celý řapík.

 

7. Římský salát

Doma si můžete vypěstovat i celou růžici salátu! Kořenovou část ponořte alespoň zpola do vody. Jakmile začne obrůstat, zasaďte ji a salát vypěstujte nanovo.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články