Odmítáte stlát postel každý den? Děláte chybu. Tohle je 6 důvodů proč

Připadá vám nesmyslné rovnat přikrývky každý den, když je stejně večer pomačkáte?
Zdroj: Pixabay.com
Jde především o zvyk. Nezabere vám to tolik času. Během 30 vteřin máte hotovo. A začnete den s vědomím, že už jste něčeho dosáhli.Ranní stlaní postele je spojeno s větší produktivitou a duševní pohodou.Na ustlané polštáře a peřiny nesedá tolik prach, takže budete méně kýchat. Nemluvě o chlupech domácích mazlíčků.Slibte si, že neopustíte dům bez srovnání přikrývek. Podaří-li se vám dodržet svůj slib, obstojíte i v jiných výzvách.+ 1 fotka

Připadá vám nesmyslné rovnat přikrývky každý den, když je stejně večer pomačkáte? Tak přesně takovou otázku si pokládají všichni zarytí odpůrci stlaní. Jenže to dává smysl jen do určité míry. Protože se najde 6 dobrých důvodů, proč je každodenní stlaní prospěšné.

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 19. 07. 2018 22:27

1. Pozitivní nálada

Jde především o zvyk. Nezabere vám to tolik času. Během 30 vteřin máte hotovo. A začnete den s vědomím, že už jste něčeho dosáhli. „Dodá vám to malou porci hrdosti a povzbudí vás to k dalším úkolům. A na konci dne se ten jeden splněný úkol promění v celou řadu zvládnutých úkolů,“ řekl americký admirál William H. McRaven. „Pokud neděláte ani malé věci správně, nemůžete dělat správně ty velké. Budete-li mít náhodou mizerný den, ustlaná postel vám dodá povzbuzení, že další den bude lepší,“ dodává.

2. Více produktivity

„Necháte-li ložní prádlo v chaotické hromadě, budete mít sklony se protrmácet dnem, dokud znovu nepadnete do postele,“ uvedla expertka na nepořádek a feng-šuej Karen Kingston. 

3. Vypěstování dalších pozitivních návyků

„Ranní stlaní postele je spojeno s větší produktivitou a duševní pohodou,“ napsal Charles Duhigg ve své knize The Power of Habit. „Tyhle počáteční změny spouští řetězec reakcí vedoucích k vytvoření dalších návyků.“ 

4. Alergie se zlepší

Na ustlané polštáře a peřiny nesedá tolik prach, takže budete méně kýchat. Nemluvě o chlupech domácích mazlíčků. 

5. Lepší spánek

Podle hlasování uskutečněného washingtonskou National Sleep Foundation lidé spali lépe, pokud si rovnali přikrývky. 

6. Stlaní posiluje mysl

Slibte si, že neopustíte dům bez srovnání přikrývek. Podaří-li se vám dodržet svůj slib, obstojíte i v jiných výzvách.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články