Velká postel, malý byt: Jak dojít kompromisu a ušetřit místo?

Dobré spaní je důležité pro úspěšný den.
Zdroj: unsplash.com
Postel ve skříni, nebo skříň v posteli?Loftové spaní vám ušetří spoustu místa.Stejně tak prostor pod patrem můžete skvěle využít.Snídani doslova rovnou do postele vám zprostředkuje postel schovaná ve skříni. Třeba i v kuchyni.+ 2 fotky+ 3 fotky

Máte rádi, když se na posteli můžete pořádně roztáhnout? Velikost vaší ložnice vám to ale úplně neumožňuje. Respektive možná ano, ale vy si lámete hlavu, jak tam jen své lože vecpat, abyste z postele nevstali rovnou s nohama do koupelny.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 30. 01. 2019 18:13

Spaní v patře

Máte-li v bytě vysoké stropy, je pro vás „postel v nebesích“ jako stvořená. Velikou výhodou je právě ušetřený prostor – pod postelí si můžete zřídit pracovní koutek, šatnu nebo oázu odpočinku, když z patra spustíte záclonky.


Nevýhodou je, že čím výše spíte, tím větší vedro vám bude. Důležité je tedy hodně větrat. Myslete také na to, abyste postel umístili v dostatečné vzdálenosti od stropu. Neradi byste se asi každé ráno probouzeli s boulí na hlavě.




Sklápěcí postel

Tento způsob je hitem hlavně v zahraničí. Postel schovaná ve skříni se dá přes den kompletně „uklidit“, takže ušetříte spousty místa. Jediné, co musíte brát v potaz, je, abyste měli dostatek prostoru, až postel vyklopíte. Nemalou výhodou je také to, že lůžko můžete „zavřít do skříně“ i s peřinami a povlečením.


Rozkládací pohovka

Zřejmě nejjednodušší a nejčastější řešení. Ale také nejméně pohodlné. Pohovka zkrátka není postel, a pokud zvolíte levnou variantu, nejenže se špatně vyspíte, ale váš ortoped také nadšený nebude. Od nevyspání se navíc odvíjí celková nálada přes den, takže pokud zvolíte tuto variantu, rozhodně se nezdráhejte zainvestovat. Mnohokrát se vám to oplatí.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články