Potřebujete osvěžit nebo načerpat energii? Udělejte si domácí limonády plné antioxidantů

Tyto lahodné limonády vás v létě nejen příjemně zchladí, ale okamžitě také nabudí energií.
Zdroj: Pixabay.com
Jedna z nejoblíbenějších letních limonád nabízí víc, než jen perfektní osvěžení.Bobule v limonádě pomohou vaší linii.Bylinky jsou osvědčeným lékem na nemoc.Čaje se nemusíte vzdávat ani v létě.+ 1 fotka+ 2 fotky

Tyto lahodné limonády vás v létě nejen příjemně zchladí, ale okamžitě také nabudí energií. Vaše tělo dostane pestrou škálu vitaminů, antioxidantů a minerálů. Tak kterou z nich vyzkoušíte?

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 20. 07. 2018 11:46

1. Citronáda

Jedna z nejoblíbenějších letních limonád nabízí víc než jen perfektní osvěžení. Citrusy jsou plné vitaminu C, díky kterému je naše pokožka vyživená. Vyhlazuje stopy po zranění. Zahubí volné radikály, které se podílejí na nemocích srdce a artritidě.

Osvědčený mix limetek, citronů a pomerančů proto nezklame.

2. Limonáda ze sladkých bobulí

Bobule v limonádě pomohou vaší linii. Obsahují totiž vlákninu, která je nápomocná při redukčních dietách. Pokud chcete hubnutí ještě podpořit, přidejte i pár malin. Výtečnou kombinaci spolu tvoří maliny, ostružiny, jahody a přidat můžete čerstvou mátu s bazalkou.

3. Bylinková limonáda

Bylinky jsou osvědčeným lékem na nemoc. Šalvěj pomáhá při Alzheimerově chorobě, tymián a oregano dodávají tělu antioxidanty. Máta peprná obsahuje mentol, který pomáhá ochlazovat kůži.

Bylinková limonáda  ve spojení s ovocem vykouzlí na jazyku krásnou chuť.

4. Vychlazené čaje

Čaj jednoduše uvaříte a necháte v lednici či v mrazáku vychladit. Nebo do šálku vhoďte pár kostek ledu. Pravidelné pití zeleného čaje pomáhá zeštíhlet.

5. Superlimonády

Superpotraviny zažívají v posledních letech boom, a tak si proklestily cestičku i do limonády.

Většina z nich doslova přetéká antioxidanty, vitaminy a minerály. Granátové jablko posílí kosti, vodní meloun zlepší průtok krve a červená řepa pomůže vyhnat všechny nezvané hosty pokožky.

Hitem je sladká kustovnice. Smíchejte ji s granátovým jablkem nebo borůvkami a získáte zdravou bombu pro vaše tělo. Na kombinaci antioxidantů, vitaminů C a A, železa a vlákniny si jistě pochutnáte.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články