Helena (32): Po rozchodu jsem konečně našla sama sebe. Bohužel mi to neumožňuje navázat normální vztah

Helena (32): Po rozchodu jsem konečně našla sama sebe. Bohužel mi to neumožňuje navázat normální vztah
Zdroj: Shutterstock

Helča si prošla velmi bolestivým rozchodem. Vůbec netušila, jak se z něj oklepat. Nejdřív randila naslepo, ale nebylo to ono. Proto se rozhodla věnovat se hlavně sobě. Přihlásila se na jazykový kurz, začala cvičit a postupně jí docházelo, že je sama šťastná.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 11. 2021 08:00

Po ošklivém rozchodu s Viktorem jsem nutně potřebovala čas, abych se s tím srovnala. V jednu chvíli mi přišlo super najít si rychlou náplast, o pár dní později jsem měla pocit, že musím být sama, abych se nezbláznila.

Po rozchodu jsem nejprve randila naslepo

S Viktorem jsme byli devět let. Myslela jsem si, že k dokonalému štěstí nám chybí už jen svatba a děti. Když mi jednoho dne řekl, že odchází, protože si chce ještě něco užít, složila jsem se. S ničím takovým jsem nepočítala. Nic tomu ani nenasvědčovalo. Večer předtím jsme byli v restauraci na romantické večeři.

Sbalil si svoje věci a společně s nimi i moje sny o společné budoucnosti. Vyrazila jsem za svojí nejlepší kamarádkou Bárou. ,,Jdeme se pořádně opít, to je povinnost po takovém rozchodu,“ zavelela a já se nebránila. Bára mi pořád předhazovala muže z baru. ,,Tamhleten je dobrej, jdi do toho,“ pobízela mě, ale já byla myšlenkami u Viktora. ,,Jdu domů, tohle pro mě není,“ sdělila jsem jí a se smutkem podnik opustila.

Doma jsem brečela nad fotkami a nadávala si, proč jsem to pokazila. Několik následujících týdnů jsem se pořád hledala. Občas jsem odpověděla na nějaký inzerát na seznamce a zašla na rande naslepo. V každém muži jsem hledala Viktora. Nenaplňovalo mě to, takže jsem se rozhodla, že seznamování hodím za hlavu a budu se věnovat sobě.

Dlouho jsem hledala sama sebe

Zapsala jsem se na jazykový kurz, což jsem roky odkládala. Rozhodla jsem se, že udělám i něco se svojí postavou. Permanentka na pilates to jistila. Na každý den jsem si naordinovala nějakou aktivitu. Bylo třeba zaměstnat hlavu a unavit tělo. Nejprve jsem se do toho musela nutit. Trvalo tři měsíce, než jsem se v tom našla.

Najednou jsem byla zcela naplněná tím, co dělám. K tomu jsem začala každý víkend vyrážet do hor. Šla jsem si svým tempem, nikdo nenadával na přihlouplý výlet. Byla jsem sama se sebou a bylo to naprosto boží! Vnitřně jsem velmi rostla. Už jsem nikoho nepotřebovala a už vůbec ne chlapa. Dřív mi vadilo, že se vracím do prázdného bytu. Teď to beru jako plus.

Naučila jsem se být pánem svého času. Byla to obrovská změna, protože jsem se vždy řídila podle Viktora. Teď jsem byla najednou svobodná a šťastná. Jediné, co mi po čase začalo chybět, byl sex. I když nejsem žádná nymfomanka, sex mám ráda a potřebuji ho. To se dá ale vyřešit mužem na jednu noc. Začala jsem tedy provozovat nezávazný sex.

Zjistila jsem, že mi přítomnost mužů vadí

Díky tomu jsem si po čase uvědomila, že mám jistý problém. Střídala jsem dva muže. U každého mi vadilo něco jiného a nesnesla jsem je u sebe déle, než bylo nutné. Když se u mě Radek chvíli zdržel a dal si byť jen snídani, vadilo mi to. Jeho přítomnost se mi vyloženě příčila. Když začal plánovat, co bychom mohli podniknout, už jsem ho tlačila ze dveří.

Začala jsem si s více muži najednou, abych zjistila, jestli je to jen o Radkovi, nebo o mně. A je to o mně. Neumím si představit, že s někým sdílím svůj život, sny a nedej bože byt. Tak moc jsem si zvykla na to být single. Budu na sobě muset začít pracovat i z toho druhého konce, jinak zůstanu navždy sama.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články