Nicol (32): Po rozchodu jsem chtěla najít vztah plný vášně. Kdybych tušila, jak to skončí, raději bych neexperimentovala

Nicol (32): Po rozchodu jsem chtěla najít vztah plný vášně. Kdybych tušila, jak to skončí, raději bych neexperimentovala
Zdroj: Shutterstock

Nicol léta chodila s Tomášem. Když jejich vztah začal uvadat, rozešli se. Nicol si poté užívala single života, večírků a flirtování. Dnes jí ovšem zbyly jen oči pro pláč.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 12. 10. 2021 12:00

Když mi bylo 24 let, měla jsem už několik let přítele. Moc nám to neklapalo. Jak jsme dospívali, stále víc se ukazovalo, jak moc jsme rozdílní. Chvíli jsem si myslela, že to překonáme, ale to jsem se spletla.

Rozešli jsme se jako přátelé

Nakonec už mi i přátelé a rodina začali radit, abychom se rozešli, že se vzájemně trápíme. S Tomášem jsme se tomu pořád bránili, nakonec jsme se ale shodli, že společná cesta zřejmě nikam nevede. Vždy jsem se smála lidem, kteří říkali, že se rozešli v dobrém. A pak jsem to zažila s Tomem. Sedli jsme si jako dva dospělí lidé, rozhodli se, že jsme už více přátelé než partneři, a byl konec.

Asi bych se k tomu neodhodlala, kdyby mi přátelé nenastavovali zrcadlo. Viděla jsem kolem sebe tolik zamilovaných párů, ze kterých byly na první pohled cítit vášeň, chtíč a energie. Toužila jsem po tom samém. S Tomem jsme kolikrát leželi vedle sebe a už nás ani nelákalo na sebe sáhnout. Přechozený vztah.

V každém jsem viděla budoucího manžela

Po rozchodu jsem chvíli měla období, které bylo samá párty a alkohol. Často jsem se seznamovala s muži, občas něco s někým měla. Zvládla jsem se nesprávně zamilovat hned několikrát, to jsem uměla na počkání. Tím, jak dlouho mi chyběla pozornost a vášeň, jsem na ni velmi dobře slyšela.

Stačilo, aby na mě nějaký kluk udělal oči nebo mi složil kompliment a já už se vedle něj viděla ve svatebních šatech. U každého z nich jsem si představovala, jak by nám to spolu klapalo. Nutno říct, že to neklaplo ani s jedním.

Jsem prakticky sama už několik let

Toto období trvalo několik měsíců, pak nastalo podivné ticho. Psal se březen 2020 a přicházela pandemie koronaviru. Společenské aktivity tak uvízly na bodu mrazu. Zůstala jsem doma na home office a nepotkávala se ani s kolegy. Do barů se nesmělo a dát si schůzku s cizím člověkem ze seznamky mi připadalo riskantní.

Tak jsem doma doteď. Ačkoliv už jsou podniky otevřené, nechodím do nich jako dřív. Vlastně jsem si i doma zvykla, zkrátka se mi nikam nechce. Většina mých kamarádek během pandemie otěhotněla nebo se vdala, takže i naše klasické večírky jsou passé.

Chtěla bych si někoho najít, ale netuším jak. Už jsem bez vážného vztahu několik let a začíná mi to vadit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články