Milena (27): Máma mi zničila život. Rozhodla jsem se proto situaci jednou provždy vyřešit

Milena (27): Máma mi zničila život. Rozhodla jsem se proto situaci jednou provždy vyřešit
Zdroj: Pixabay

Milena se celý život snažila mámě dokázat, že si zaslouží její lásku. To se jí nikdy nepovedlo, navíc si touhu po uznání přenesla i do partnerských vztahů. Rozhodla se proto neblahou situaci jednou provždy vyřešit.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 07. 10. 2021 16:00

Říká se, že nepoznáte, v čem žijete, dokud to nemáte s čím porovnat. Mně kvůli tomu až v dospělosti došlo, co v mém životě bylo už od raného dětství špatně.

Nepodařilo se mi mámě zavděčit

Moje máma nikdy nechtěla děti. Sama dodnes říká, že otěhotněla náhodou a chtěla jít na potrat. Ten se nakonec nekonal, ale otce jsem nikdy nepoznala. Nevím ani, kdo to je. Matka mi celý život dávala najevo, že si nezasloužím její lásku. Vyžadovala ode mě perfektní výsledky, ale pochvala za ně nepřicházela. Byla jsem buď moc tlustá, nebo moc hubená.

Když jste dítě, zdá se vám to normální. "Až dodělám vysokou školu, bude na mě máma konečně pyšná," říkávala jsem si. Nebyla. Tak jsem šla na další. A potom na další. Mám tři tituly ze tří vejšek a máma nebyla ani na jedné promoci. Neměla čas.

Jsem kvůli tomu majetnická a neumím říkat ne

Na vše si zvyknete, než zjistíte, že to, co do vás vložili druzí, vás neustále ovlivňuje. Ve všech partnerských vztazích jsem byla extrémně majetnická, bála jsem se, že mě přítel opustí a zůstanu sama. Lidem jsem se zdráhala říct ne, aby mě nepřestali mít rádi. Výsledkem toho bylo, že jsem se dostala do mnoha situací, ve kterých jsem vlastně být nechtěla.

Začala jsem si uvědomovat, že neustále prahnu po pocitu být milovaná a uznávaná. Nevěděla jsem, kdo jsem, co v životě chci, ani jakým člověkem chci být. A tak jsem udělala zásadní rozhodnutí.

Máma se mi vysmála

Chtěla jsem si s mámou sednout a narovinu si s ní vše vyříkat. Jak se kvůli ní cítím a jak je to těžké. A ona se mi ale vysmála. "Milunko, ty musíš mít času, viď? Přemýšlíš nad blbostma," odbyla mě se skleničkou drahého koktejlu v ruce. Ověšená byla drahými šperky, zřejmě další bohatý úlovek.

Tak mě to tenkrát zasáhlo, že jsem se zvedla a z restaurace beze slova odešla. Od té doby jsem jí nezavolala, nestýkám se s ní a nezajímá mě, jak se má. Došlo mi, že porodit dítě a být matkou jsou dvě rozdílné věci. Máma se překvapivě neozvala. Také jí asi moc nechybím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články