Vlaďka (39): Konečně jsem se rozhoupala k rozvodu, jenže situaci mi komplikuje nečekané těhotenství

Vlaďka (39): Konečně jsem se rozhoupala k rozvodu, jenže situaci mi komplikuje nečekané těhotenství
Zdroj: Freepik

Vlaďka roky sbírala odvahu, aby opustila nevěrného manžela. Sotva se k tomu odhodlala, stalo se něco, s čím nepočítala. Ještě naposled se s ním vyspala. A otěhotněla. Stále trvá na tom, že chce odejít, ale není si jistá, jak to teď má udělat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 03. 2023 07:00

Poslední roky jsem sbírala odvahu k tomu, abych se rozvedla. Těch důvodů je hned několik. Před dvěma měsíci jsem do toho řízla a řekla manželovi, že odcházím. Mohlo by to mít hladký průběh, kdybych nezjistila, že jsem těhotná...

Roky jsem trpěla zálety svého manžela

Dnes už vím, že jsme se s Lukášem (40) brali zbytečně brzy. Chodili jsme spolu od mých patnácti let. Na svatbu došlo o pět let později. Lukáš je jediný muž, se kterým jsem kdy spala. Moje první veliká láska. Když jsem skládala svatební slib, věřila jsem tomu, co říkám. Že budeme spolu v dobrém i ve zlém.

Ovšem realita mi ukázala, že jsou zkrátka momenty, kdy člověk svému slibu nedokáže dostát. Máme spolu desetiletou dceru Veroniku. Jenom díky ní jsem poslední roky Lukášovi trpěla zálety, milenky a alkoholismus. Plně jsem si uvědomovala, že nejsem šťastná, ale kvůli dceři jsem nechtěla ničit rodinu.

Pokaždé, když Lukáš sliboval změnu svého chování, chtěla jsem věřit. S každou další šancí, kterou jsem mu dala, jsem mu ale současně dávala najevo, že si ke mně může dovolit cokoliv. Ztratila jsem svoji cenu a několik let tiše trpěla. Oči jsem pořádně otevřela teprve nedávno. Manžel se vyspal s mojí velmi dobrou kamarádkou, což pro mě byla poslední kapka.

Konečně jsem se odhodlala k rozvodu

Bylo to v prosinci minulého roku. Jakmile jsem to zjistila, najednou jsem měla tolik odvahy k rozvodu, že jsem neváhala ani minutu. Lukáš zase sliboval a kál se, jak všechno napraví. Já už ale uměla říct ne a byla plně rozhodnutá, že rozvod dotáhnu do konce.

Od té chvíle se Lukáš vážně začal snažit. Nejenom že víc fungoval jako táta, ale i jako manžel. Po práci jezdil rovnou domů a pomáhal mi. Plánoval společné víkendy. Já si ale stále opakovala, že to jen hraje, abych neodešla. Dál jsem pokračovala v rozvodovém procesu. Pak jsem ale udělala obrovskou chybu. Pod tíhou jeho milých a srdceryvných slov jsem se s ním pomilovala. A to mi teď plány značně komplikuje.

Já jsem totiž otěhotněla. To bylo něco, co mě ani ve snu nenapadlo. Dál platí, že chci od manžela odejít, ale už nejde jen o mě. Máme spolu dceru a teď se má narodit další společný potomek. Dítě, které si zaslouží matku, ale i otce. Nikomu jsem se s tím nesvěřila. Čím míň lidí to bude vědět, tím líp.

Těhotenství mi všechno skomplikovalo

Napadl mě potrat, ale na to nemám žaludek. Vždycky jsem chtěla víc dětí a teď se mi to může splnit. Problém je v tom, že už nechci žít v nefungujícím manželství. Bát se, že mě zase podvede, to není nic pro mě. Už jsem té bolesti zažila dost a víc nesnesu.

Pokud bych chtěla jít na potrat a dotáhnout rozvod do konce, moc času už mi nezbývá. Když si dítě nechám a budeme s manželem nadále spolu, riskuji, že už se mi od něj nikdy nepodaří odejít. Situace je pro mě velmi těžká a já se nedokážu jasně rozhodnout. Najednou nevím, které řešení by bylo nejlepší.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články