Karel (45): Žena chtěla rozvod, ale nakonec si to rozmyslela. Teď už znám důvod a o rozvod požádám já

Karel (45): Žena chtěla rozvod, ale nakonec si to rozmyslela. Teď už znám důvod a o rozvod požádám já
Zdroj: Unsplash

Karlovo manželství před časem zažilo krizi. Manželka Klaudie se zničehonic chtěla rozvést. Neuměla však říct pravý důvod. Karel dělal všechno pro to, aby zůstala. Nakonec se mu to podařilo. Po třech letech se však dozvěděl pravdu. Chtěla ho opustit kvůli jinému muži...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 02. 2023 07:00

Moje pohodové manželství dostal před třemi lety velkou ránu. Klaudie (40) se zničehonic chtěla rozvést. A já nevěděl proč. Z rozvodu nakonec sešlo a já za to byl rád. Teď už ale vím, co za tím vším stálo. Byl to její milenec. Jenže ji nakonec opustil, proto se se mnou nerozvedla. Dnes mám sto chutí nechat se rozvést já!

Manželka chtěla rozvod

Když se moje manželka před třemi lety rozhodla, že chce rozvod, absolutně jsem to nechápal. Měli jsme se totiž přímo skvěle. Oba máme dobrá zaměstnání, která nám dovolí i něco našetřit. S nadsázkou řečeno si můžeme koupit všechno, co si umaneme.

Společně vychováváme dcerky Míšu (10) a Lucinku (8). Holky jsou pro nás velmi důležité. Takže i kvůli nim jsem se snažil Klaudii domluvit, abychom se nerozváděli. Ona mi ani neřekla ten skutečný důvod. Vykládala něco o tom, že se v manželství dusí a nic nezažívá. A proto chce rozvod.

Je pravdou, že nám to několik dlouhých měsíců neklapalo. Odcizila se mi a spoustu času trávila mimo domov. Tehdy mě napadlo, jestli v tom náhodou není jiný muž. Toto podezření jsem v sobě umlčel. Říkal jsem si, že Klaudie taková není a nikdy by mi to neudělala. Jenže jsem byl pravdě velmi blízko. Skutečný důvod rozvodu byl doopravdy chlap, který jí pobláznil hlavu.

Za vším byl jiný muž

Rozvod se u nás doma skloňoval téměř rok, než z něj nakonec sešlo. Klaudie jako kdyby dostala rozum a svoji žádost stáhla. Značně se mi ulevilo a byl jsem rád, že zůstaneme všichni spolu. Zase začala být víc doma a my se znovu učili mluvit spolu. Krize byla zažehnána a já věřil, že to byl jen nějaký zkrat.

Dnes ale znám pravdu. Klaudie se v té době tahala s mladším mužem. Naše sousedka, která je známá drbna, mi toho řekla víc než dost. Kdy se spolu scházeli, kdo byl onen muž, ale i to, že byl dokonce u nás doma... To mě ranilo asi ze všeho nejvíc. Představa, že se pelešili v naší posteli, mě vážně znechutila.

Neváhal jsem a na manželku uhodil. Ta se snažila zapírat, ale nakonec mému nátlaku podlehla. „Chtěla jsem se kvůli němu rozvést, ale nechal mě..." přiznala barvu. „Musíš mi to odpustit. Nechala jsem se totálně zblbnout, nevím, co mě to napadlo," sypala si popel na hlavu. Já však viděl rudě.

Teď chci rozvod já

I když už je to tři roky stará věc, neumím se přes ni přenést. Manželka mi byla nevěrná! Stále mi to rezonuje v hlavě. Spala s jiným mužem, dokonce i u nás doma! A chtěla mě kvůli němu opustit...

S takovou ženou mám žít? Usínat vedle ní a dělat, že je to minulost? Ne, to nedokážu. Ani kvůli holkám, bohužel. Jsem pevně rozhodnutý, že to Klaudii nesmí projít. Musí být potrestána. Už jí nevěřím a mohu očekávat, že to udělá znovu. Takže požádám o rozvod. Tentokrát to však dotáhneme do konce.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články