Marta (44): Manžel se definitivně zbláznil. Rozmlouvá s urnou své matky a ta mu prý nařídila rozvod

Marta (44): Manžel se definitivně zbláznil. Rozmlouvá s urnou své matky a ta mu prý nařídila rozvod
Zdroj: Pexels

Marta nikdy neměla dobrý vztah se svou tchyní Bělou. Ta ji v jednom kuse kritizovala a shazovala. Když tchyně zemřela, Martě se ulevilo. Doufala, že už bude mít klid. Jenže její manžel Bohuš si vzal domů urnu s matčinými ostatky. Tvrdí, že s ním mluví. A teď mu prý nařídila, aby se rozvedl...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 12. 2022 10:00

Tchyně Běla mě nesnášela už od prvního momentu. Pravý důvod jsem vlastně nikdy nezjistila. Vím jen, že to tak někdy bývá. Poslední roky cpala manželovi do hlavy, aby se se mnou rozvedl. On to díky bohu neudělal. Co umřela, myslela jsem si, že budu mít konečně klid. To jsem se ale spletla.

Tchyně mě bytostně nesnášela

Já vlastně ani nevím, jestli se mám smát, nebo brečet. Abyste mě lépe pochopili, vrátím se ve svém vyprávění o pár let dozadu. Začnu tím, že mě tchyně nesnášela. Běla proti mně měla snad všechno. Nelíbil se jí můj vzhled, moje mluva, moje práce. Všechno, na co jsem sáhla, vždycky zkritizovala.

Svého času jsem se bránila, ale po letech věčné kritiky a urážek jsem to vzdala. Nechala jsem ji, aby špinila moje jméno. Před jejím vlivem jsem bránila jen své děti. Měla totiž tendence bulíkovat jim do hlav, jak hrozná jsem matka. Díky bohu, že tomu nikdy nevěřily a měly vlastní úsudek.

Hodně jsem zbystřila tak před dvěma roky. Mého manžela Bohuše (50) v jednom kuse přemlouvala, aby se se mnou rozvedl. Zkoušela to přes všechny možné cesty. Dokonce si vymýšlela příběhy, že ho podvádím. Bohuš jí sice naslouchal, ale její prosby nikdy nevyslyšel.

Urnu s ostatky tchyně máme v ložnici

Běla onemocněla a její čas se krátil. Já v sobě našla zbytky respektu a snažila jsem se k ní na sklonku života chovat hezky. Ještě na smrtelné posteli do mě rýpala a provokovala mě. Bohuše přemluvila, aby ji po smrti nechal zpopelnit a její ostatky si vzal domů. Moje nadšení asi tušíte...

Když před půlrokem skutečně umřela, ulevilo se mi. Jsem si plně vědoma toho, že to ode mě není hezké, ale nemohu za své pocity. Bohuš, jakožto poslušný syn, splnil matčino přání. Skutečně si její ostatky vzal domů. Urnu s tchyní postavil do ložnice na samostatný stoleček. A tím začalo peklo. On s ní totiž začal každý den rozmlouvat.

Někdy vstal dokonce i během noci, poklekl ke stolečku a jako kdyby čekal na pokyny. Nejednou jsem se probudila a viděla, jak u ní klečí. „Ano mami, prodám to auto, slibuji," říkal tiše a já nevěřila svým vlastním uším. Bohuš doopravdy tvrdí, že s matkou mluví. Všechno, co mu řekla, pak také udělal. Prodal auto, ostříhal si vlasy, změnil práci.

Manželovi hráblo a chce se nechat rozvést

Myslím, že manželovi hráblo. Nedávno měl zase rozmluvu s mrtvou matkou. Klečel u urny a poslouchal další rozkaz. „Mám se rozvést? Vážně je to tvoje přání?" říkal a já jen zírala. „To už přeháníš, ne?" začala jsem vyvádět. On mi s naprosto vážným tónem řekl, že požádá o rozvod.

„Tobě vážně hráblo? Matka s tebou nemluví. Je to jen nějaká tvoje fantazie," držela jsem se za hlavu. „Jestli se vážně rozvedeš, budeš toho litovat do konce života,“ dodala jsem. Bohuš je však přesvědčen o tom, že je to správné rozhodnutí. Proč? Protože to říká jeho mrtvá matka. Nechápu, co se stalo. Nic nám nechybí. Máme skvělé děti, střechu nad hlavou a jeden druhého. A on to všechno zahodí. Stále doufám, že mě jenom zkouší a celé to hraje. Pokud ne, myslím si, že je to velmi bizarní důvod rozvodu. Co myslíte?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články