Darek (37): Rozvod nám prospěl. Jen mi vadí, že se exmanželka přestala zajímat i o děti

Darek (37): Rozvod nám prospěl. Jen mi vadí, že se exmanželka přestala zajímat i o děti
Zdroj: Unsplash

Darek s Katkou žili v nefunkčním manželství a pořád se jen hádali. Katka se rozvodu nebránila, dohodli se na střídavé péči. Problém nastal, když se zamilovala. Děti hodila přes palubu a nechce si je brát. Dokonce chce po Darkovi, aby jim to řekl on. Ten se tomu brání a chce, aby se dětem postavila čelem.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 10. 2022 13:00

Nevadí mi, že jsme se s manželkou rozvedli. Neklapalo nám to a teď je mi bez ní dobře. Jen nechápu, proč se zcela přestala zajímat o naše holky. Sára (11) a Bibi (9) maminku milují a chtěly by s ní trávit víc času. Ta ale má oči pro někoho jiného.

Po rozvodu všechno fungovalo zhruba rok

Naše manželství trvalo dvanáct let. Klidné bylo jen chvíli. Co se holky narodily, hodně se toho doma změnilo. Katka (35) nebyla tou maminkou, kterou jsem si pro svoje děti přál. Vždycky pro ni byla důležitá práce a její zájmy. Nikdy nebyla tam, kde jsme ji potřebovali. První varování přišlo před pěti lety.

Řekl jsem jí, že jestli se nezačne lépe starat o rodinu, odejdu. Výhružka zabrala, ale jen dočasně. Katka se chvíli snažila být dobrou maminkou a trávit s holkama víc času. Ale my dva už jsme si nerozuměli. Hádali jsme se v jednom kuse. Nemělo to konce. Začalo mě to celé dusit. Chtěl jsem toho holky ušetřit, a tak jsem se rozvedl.

Čekal jsem ze strany manželky schválnosti a krvavé boje o děti. Nic z toho se ale nestalo. Domluvili jsme se na střídavé péči. Holky to vstřebaly celkem dobře. Všechno fungovalo skvěle zhruba rok. Pak se Katka zamilovala. A všechno šlo stranou. A tím myslím i naše dcery.

Bývalá žena se přestala zajímat o dcery

Čím dál tím častěji mi Katka nabízela, že pokud chci, ať si holky nechám o týden déle. Zprvu mi to nevadilo, byl jsem rád, že s nimi mohu být. Jenže když jsem pochopil, proč to dělá, začal jsem se tomu bránit. I holky se na ni pořád ptaly. „Proč nejsme tento týden u mamky?" zajímalo je. A já nevěděl, co jim mám říct.

Tušil jsem, že za to může nový přítel mé bývalé ženy, ale holkám jsem to neřekl. Já vůl ji ještě bránil. „Mamka má hodně práce, ale nebojte, zase k ní budete jezdit," lhal jsem. Po dalších měsících jsem si spočítal na prstech jedné ruky, kolikrát si je vzala a něco s nimi podnikla. Když už je měla, tak jen na dva dny. A i to jí bylo na obtíž.

Pak mi sama řekla pravdu. „Potřebuji, aby teď holky byly víc u tebeMám nový vztah a musím se mu věnovat," vyšla s pravdou ven. „A holky se mi do toho nehodí," řekla natvrdo. „Nehodí? Vlastní děti se ti nehodí do života?" divil jsem se. „Tomáš prostě nemá rád děti. Musím mu dát čas. A ne si ho hned odehnat," prskala po mě.

Ona má oči jen pro svého nového přítele

„Fajn, ale holkám to řekni sama," požádal jsem ji. To už tak statečná nebyla. „Já jsem si právě myslela, že bys mi s tím pomohl," škemrala. „Já? Proč zrovna já?" nedal jsem se. „Vždycky jsi to s nimi uměl. Tak jim něco nabulíkuj," dodala a myslela si, že to má z krku. „Už jsem jim kvůli tobě lhal dost. A už nechci," zamítl jsem její žádost.

Zdá se, že se rozhodla dál chovat jako sobec. S dětmi žádnou promluvu neměla. Dál se o ně nezajímá. Nevadí mi, že jsou se mnou. Jsou moje a mám je rád. Jen je mi to líto, protože si to nezaslouží. I když si o Katce myslím svoje, děti ji milují. A moc jim chybí. Myslím si, že ten její šamstr nebude taková hvězda, když odtrhne matku od dětí. Snad jí to časem dojde.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články