Natálie (31): Když se můj milenec rozvedl, čekala jsem fajn život. Jeho děti mě vyvedly z omylu

Natálie (31): Když se můj milenec rozvedl, čekala jsem fajn život. Jeho děti mě vyvedly z omylu
Zdroj: Freepik

Když si Natálie začala s ženatým Patrikem, netušila, co všechno ji čeká. Pak se Patrik konečně rozvedl a ona se těšila na společnou a šťastnou budoucnost. Místo toho ale bojuje s jeho dětmi, které jí zlost z rozchodu rodičů dávají jasně najevo. Natálie neví, jestli to zvládne ustát.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 05. 2022 10:00

Zamilovala jsem se do ženatého muže. Moc jsem si přála, abychom byli spolu. Když kvůli mně Patrik (38) opustil rodinu, myslela jsem si, že mám vyhráno. Teď zjišťuji, že to není tak úplně pravda. Bojuji s kritikou okolí a, bohužel, i s jeho dětmi. Přemýšlím, jestli to byla správná volba.

Odloudila jsem tátu od rodiny

Patrika jsem poznala na jednom večírku, kde jsem pracovala jako hosteska. Jeho pohledy na svém zadku jsem cítila celý večer. Když akce skončila, pozval mě na skleničku. Popíjeli jsme spolu do dvou do rána. Domů jsem šla s tím, že jsem až po uši zamilovaná. A tak začaly naše nezávazné schůzky. Většinou jsme se zašili někde na hotel a vášnivě se milovali.

Po čase k tomu přibyly utajené víkendy na horské chatě, nebo pobyt v lázních. Věděla jsem, že je to táta od rodiny. Patrik tvrdil, že jim to doma s ženou stejně neklape a je otázkou času, kdy dojde na rozvod. Náš románek trval bezmála tři roky. Patrik sliboval, že se rozvede a já mu to věřila.

Když jsem začala tlačit na pilu, věci se daly do pohybu. Patrik skutečně požádal o rozvod. Nebylo to lehké období. Jeho manželka celou věc maximálně ztěžovala. Dělala mu peklo a vydírala ho skrze děti. Nakonec u soudu prošla střídavá péče a rozumná výše alimentů. Já se cítila jako vítěz. Patrik byl konečně jen můj.

Partnerovy děti mě nesnášejí

Během krátké doby jsme si našli menší byt, kde jsme měli žít šťastný a spokojený život. Místo toho se ale celá situace zhoršila. Při první návštěvě jeho dětí jsem dostala ledovou sprchu. Matyáš (11) se mnou odmítal komunikovat. Ani jeho o dva roky mladší sestřička Vanda mě nevzala na milost.

Snažila jsem se s nimi vyjít a najít si k nim cestu. Viděli to ale jinak. Matyáš mi rovnou řekl něco, co mě srazilo na kolena. „To tys nám vzala tatínka. To kvůli tobě odešel. Nesnáším tě," plakal zoufale. „Tak to přece není," hájila jsem se. „Vaši rodiče se už neměli rádi, proto taťka odešel," snažila jsem se věci uvést na pravou míru.

„To není pravda! Mamka taťku miluje," ječela na mě Vanda. „Maminka je teď nešťastná. A to jen kvůli tobě," pustili se do mě oba naráz. Neustála jsem to a skácela se. Moje kamarádky také žasnou nad tím, jak jsem mohla odloudit tátu od rodiny. „Ty máš teda žaludek. Vzít dětem tátu..." hodnotila mou situaci Klára. Najednou jsem dostala pochyby, zda jsem udělala dobře.

Nejsem si jistá, jestli to bylo správné rozhodnutí

Celé se to na mně začalo sypat. Patrikovy děti mě ani po roce neberou. A zjevně se to nikdy nezmění. Jeho bývalá žena si na mně počkala a ztropila mi hysterickou scénu o tom, že jsem jim rozvrátila rodinu. Moje okolí to vidí dost podobně. Vím, že si o mě známí a přátelé šuškají a ukazují si na mně prstem.

I Patrik se změnil. Už to není ten šarmantní muž, co mi skládá komplimenty. Srovnává mě s bývalou ženu a hodnotí, která z nás je vlastně lepší. A já si pokládám otázku, jestli mám tohle vůbec zapotřebí. Jeho děti mě nesnáší. Kamarádky nade mnou ohrnují nos. A Patrik? Ten se sám ocitl na rozcestí, není si jistý, že udělal dobře. Chci nám dát ještě šanci, ale mám pocit, že jsem na to sama. Potřebuji vědět, že Patrik si stojí za tím, co udělal a podpoří mě. Pokud ne, myslím, že to skončí stejně rychle, jako to začalo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články