Ivana (49): Exmanžel rozmazluje naše děti. Nemám peníze na to, abych mu mohla konkurovat

Ivana (49): Exmanžel rozmazluje naše děti. Nemám peníze na to, abych mu mohla konkurovat
Zdroj: Freepik

Někdy si lidé po rozvodu začnou dělat ještě větší problémy než v manželství. Ivana má děti ve střídavé péči s exmanželem, který si je začal kupovat drahými dárky, dovolenými a volnějším režimem. Ivana s tím sice bojuje, ale nevypadá to, že by její situace měla šťastný konec.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 05. 2022 07:00

Od mého rozvodu s Petrem (55) uběhlo už pět let. Nebyl to úplně idylický konec vztahu. Podváděl mě a přišla jsem na to tím nejhorším možným způsobem. Načapala jsem je u nás v posteli. Bylo to velmi ostudné a já byla neskutečně naštvaná.

Rozvod byl náročný

Rozhodla jsem se mu nic nedarovat, zaplatila jsem si dobrého právníka a měla v plánu Petra oškubat o všechny peníze. Jen ať vidí, jak jsem se cítila, když mě takto nehorázně podvedl. Právníka jsem si vybrala opravdu dobře, protože se mi můj plán povedl. Vysoudila jsem na Petrovi podíl v jeho drahocenné firmě.

Naše dvě děti Patricii (15) a Kryštofa (13) jsme se rozhodli mít ve střídavé péči. Bylo to pro nás i pro ně to nejlepší možné řešení. V tomto uspořádání žijeme už pět let. Každé setkání s Petrem je pro mě mučivé i po těch letech. Na jeho zradu jsem nezapomněla.

Exmanžel mi znepříjemňuje život

Kvůli tomu, jak jsem Petra při rozvodu převezla, mě doteď nesnáší. Nenávidí mě za to, že mám podíl v jeho firmě a snaží se mi proto co nejvíc znepříjemnit život. Rozhodl se na to jít prostřednictvím dětí. Ze začátku to nebylo nijak rafinované. Bylo na týdenním pořádku, že mi rušil hlídání dětí, nebo zčista jasna zavolal, že odjíždí do zahraničí a děti si vzít nemůže.

To jsem vždy nějak překousla, ale poslední rok a půl začíná být rafinovanější. Znovu do našeho sporu zatahuje děti, jenže teď už je jeho chování přes čáru.

Bývalý manžel manipuluje našimi dětmi

Nakupuje jim různé hračky, elektroniku, bere je do zábavních parků i na drahé dovolené. Jeho cílem je poštvat děti proti mně. Dobře ví, že si to v takové míře nemůžu dovolit. Nemám tolik peněz, abych jim každý týden kupovala novou hru na PlayStation. Petr ale ano, a tak se toho snaží využít. Už několikrát mi děti řekly, že by raději byly s tátou než se mnou.

„U táty máme víc her, dovolí nám víc," řekla mi nedávno Patricie. Bylo mi z toho smutno. Nikdy by mě nenapadlo, že se Petr sníží k něčemu takovému. Přitom vím, že o děti mu zas až tolik nejde. Jeho hlavním cílem je ublížit mi co nejvíc. A moc dobře ví, že přes děti se mu to nejlépe podaří.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články