Evžen (36): Syn mě nařknul, že jsem zničil život celé rodině. Ale já jsem teď šťastnější

Evžen (36): Syn mě nařknul, že jsem zničil život celé rodině. Ale já jsem teď šťastnější
Zdroj: Freepik

Evžen nedávno prošel rozvodem, díky kterému je teď šťastnějším člověkem. V manželství totiž žil dlouhé roky jenom z povinnosti. Jeho vlastní syn mu ale nedávno řekl něco, co ho rozhodně nepotěšilo.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 22. 03. 2022 07:00

Byla to nerozvážná mladická chyba. S tehdejší přítelkyní, později manželkou a teď exmanželkou, jsme si při sexu nedali pozor. A narodil se nám syn. Nebylo by to nic neobvyklého, kdyby mi nebylo teprve osmnáct let a zakládání rodiny jsem měl na posledním místě priorit.

Zachoval jsem se správně

Mirka o potratu nechtěla ani slyšet. „Měl sis dát víc pozor. Já kvůli tobě na potrat nepůjdu, nepřijde mi to správné," rozhodla se. Kamarádi mi tehdy radili, abych se na ni vykašlal. Já jsem se ale chtěl zachovat správně. Mirku jsem požádal o ruku a už jako manželský pár jsme na svět přivítali Kryštofa. Dnes je mu osmnáct let.

Bral jsem to jako zkoušku cti. Celých osmnáct let jsem chodil do práce, živil rodinu a staral se o děti. Nebylo to nic lehkého, s Mirkou mě postupně přestala pojit láska. Žili jsme spolu jen z povinnosti. Přesto se nám kromě Kryštofa narodila i Julie. Té je dnes patnáct.

Nebyl jsem šťastný

I když by si většina lidí na první pohled řekla, že jsme šťastná rodinka, nebyli jsme. Já jsem k tomu měl daleko. K Mirce jsem už dávno nic necítil, byla pro mě jen matkou mých dětí, ne společnicí nebo nejlepší kamarádkou. Přesto jsme spolu vydrželi, nerozvedli jsme se.

Před rokem jsem ale poznal ženu, se kterou mohu být znovu šťastný. Vedle ní se cítím, jako bych se vrátil do doby, kdy jsem byl mladý a nic mě netížilo. Rozhodl jsem se, že už jsem vytrpěl dost. Děti jsou skoro dospělé, určitě moje rozhodnutí pochopí. A tak jsem požádal o rozvod.

Syn mi nerozumí

Mirka vzala moji žádost daleko lépe, než jsem čekal. Určitě chápala, že to mezi námi již delší dobu skřípe a rozvod je svým způsobem vysvobozením. Celý proces šel velmi hladce, domluvili jsme se rychle. A co děti? Julie byla smutná, ale když jsme jí vysvětlili okolnosti, zklidnila se a pochopila to. Kryštof je na tom daleko hůř.

Odmítá se se mnou vídat. Jsem pro něj jako mrtvý muž. Sám mi to řekl a nebál se ve svých výhružkách i přitlačit. „Ty a ta tvoje nová přítelkyně jste zničili celou rodinu. Uvědomujete si to? Celé roky jsem se musel koukat na to, jak kolem sebe s mámou chodíte jak dva cizinci. Ty za všechno můžeš, zničil si nám všem život," řekl mi do očí.

Vůbec nerozumím jeho přehnané reakci. Dělal jsem pro rodinu naprosto vše, zachoval jsem se správně a neopustil je, když byla Mirka těhotná. Přesto si můj syn myslí, že jsem ten největší padouch. Přitom za nic nemůžu. Je možné, že na mě ještě změní názor?

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články