Leoš (30): Máma mi radostně představila nového přítele. Stydím se za to, co k němu cítím

Leoš (30): Máma mi radostně představila nového přítele. Stydím se za to, co k němu cítím
Zdroj: Freepik

Každý si přeje pro své milované jenom to nejlepší. Někdy je to však obtížné. Zvlášť když máte za sebou tak těžké životní zkoušky, jako Leoš a jeho matka.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 21. 01. 2022 11:00

Otec mi zemřel, když mi bylo šest let. Od té doby jsem žil s maminkou sám. Je to úžasná žena, která toho pro mě hodně udělala. Teď, skoro po pětadvaceti letech od smrti mého otce, si našla známost a já se přes to nemůžu přenést.

Matka má novou známost

Nejsem malé dítě ani puberťák, jsem dospělý muž, proto mě moje pocity matou ještě víc. Měl bych přece být šťastný, že je moje matka konečně spokojená. Místo toho cítím něco úplně jiného – žárlím a jejího nového partnera skousnu jen velice těžko.

Tak by se rozhodně normální chlap chovat neměl. Já si ale nemůžu pomoct. Jejich vztah začal před více než půl rokem a já stále nejsem schopný se s tím smířit.

I když je sympatický, nemůžu ho vystát

Celý život jsem strávil jenom s mámou, a proto teď na Václava (60) – jejího nového přítele - žárlím. Poznali se na nějakém organizovaném výletu pro seniory. Když zjistili, že bydlí nedaleko od sebe, začali se vídat častěji. Aspoň tak mi to matka vyprávěla. Nejdříve spolu chodili na procházky a různé výlety, pak spolu začali trávit stále víc času.

V tu dobu mi ho i matka představila. „To je můj nový přítel,“ oznámila mi na společné večeři. „Doufám, že si budete rozumět,“ dodala. Abych byl upřímný, Václav není nijak zvlášť nesympatický, je to fajn chlap, který dokáže být zábavný, a s mojí matkou se k sobě hodí. Přesto jeho přítomnost nemůžu vystát.

Nastěhují se k sobě

Poslední kapka přišla nedávno. Matka si mě pozvala k sobě domů, aby mi oznámila velkou novinu. „S Václavem jsme se rozhodli, že by bylo dobré náš vztah posunout trochu dál. Jsme spolu už dlouho a mám ho opravdu ráda. Proto se k sobě nastěhujeme. On pustí svůj byt a já tu v tom velkém domě aspoň nebudu sama,“ řekla mi.

Nevěděl jsem, co jí na to říct. Upřímnost jsem rovnou zavrhl a jen jsem ji ubezpečil, že s tím souhlasím a že jim to moc přeji. Přitom v nitru cítím úplně něco jiného. Jsem naštvaný a opravdu mi vadí, že budu vídat Václava ve svém rodném domě.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články