Lenka (49): Doufala jsem, že mi exmanžel zmizí ze života. Místo toho mi sdělil šokující zprávu

Lenka (49): Doufala jsem, že mi exmanžel zmizí ze života. Místo toho mi sdělil šokující zprávu

Lence připravil osud velmi těžkou zkoušku. Po osmi letech vztahu se rozvedla s manželem Kamilem a myslela si, že tak nadobro zmizí z jejího života. Jenže její ex se do něj zanedlouho vrátil, a to v úplně nové roli, kterou Lenka dlouho nedokázala skousnout.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 12. 02. 2022 13:00

Můj příběh není vůbec typický. Podle mě existuje jen velmi málo rodin, které si prošly něčím podobným. Některé situace bylo obzvlášť obtížné zvládnout a bez pomoci psychologa bych své emoce nejspíš neukočírovala.

Manželství nám krachlo po čtyřech letech

S bývalým manželem Kamilem (52) jsem žila přes 8 let. Brali jsme se, když nám bylo 30 let, a po dvou letech se nám narodil syn Matěj. Do té chvíle byl náš vztah velmi idylický. Rozuměli jsme si skoro ve všem, narození Matěje ale vše změnilo.

Matěj byl velmi neklidné dítě, v noci nespal a neustále plakal. Já i Kamil jsme tak prožívali velký stres. Nakonec náš vztah tuto zátěž nevydržel. V jednom kuse jsme se hádali. Byli jsme podráždění, naštvaní a vytočila nás sebemenší prkotina. Nakonec jsme se rozhodli naše manželství po 4 letech ukončit.

Kamil mi oznámil, že čeká dítě s mojí nevlastní sestrou

Myslela jsem si, že Kamila budu vídat jen sporadicky. Matěje jsme měli ve střídavé péči a opravdu to tak chvíli fungovalo. První dva roky jsme se potkávali jen kvůli synovi. To ale brzy mělo skončit. Při jedné návštěvě se mě Kamil zeptal, jestli by si se mnou nemohl o něčem vážném mluvit.

Ani ve snu mě nenapadlo, co na mě vybalí. „Už rok se ti snažím říct, že chodím s Marií, teď spolu čekáme dítě,“ ozřejmil mi. „S Marií, myslíš s mojí nevlastní sestrou?“ zeptala jsem se nechápavě. „Ano,“ dodal. Doteď nerozumím tomu, že jsem jeho zprávu přijala se stoickým klidem. Nezačala jsem řvát, nebyla hysterická, jen jsem naslouchala tomu, co mi Kamil říká. Jak Marii miluje a jak s ní chce založit rodinu.

Máma mě nasměrovala k psychologovi

Teprve, když jsem se ocitla o samotě, jsem dovolila emocím vyjít na povrch. Rozbrečela jsem se a hned jsem volala jedinému člověku, kterému důvěřuji – svojí mámě. Ta mě vyslechla. „Jak se teď mám k Marii chovat? To znamená, že teď budu vídat Kamila na rodinných oslavách? A jak to vysvětlím Matějovi?“ chrlila jsem na ni otázky.

Mamka je moudrá žena a rovnou mě nasměrovala k psychologovi. Řekla, že takovou situaci sama nezvládnu a že bych si měla promluvit s odborníkem. Jako vždy měla pravdu. Teď, po více než 10 letech, jsem se už s naší situací smířila, ale chvíli mi to trvalo.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články