Kateřina (42): Myslela jsem, že mi manžel jen zahnul. Je to ale daleko horší

Kateřina (42): Myslela jsem, že mi manžel jen zahnul. Je to ale daleko horší
Zdroj: Freepik

Nevěra nemusí být vždy jen o sexu. Kateřině se manžel přiznal, že se zamiloval do kolegyně. Jeho emocionální aféra je pro Katku snad horší, než kdyby mezi nimi došlo k sexu.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 01. 2022 13:00

S manželem Ivanem (45) jsme spolu skoro patnáct let, z toho deset let jako manželé. Vychováváme dceru Elišku (11). Teď se ale zdá, že náš dosavadní život byl jen krásný sen, který brzo skončí rozvodem a mým zhroucením.

Chtěl si se mnou vážně promluvit

Všechen můj zmar začal před několika týdny. Byl začátek prosince a já se připravovala na vánoční svátky, které jsou pro mě vždy stresující, a Ivan mi tentokrát s jejich poklidnějším zvládnutím moc nepomohl. Jednou večer ke mně přišel s tím, že si musíme promluvit.

Už v tu chvíli mi bylo jasné, že půjde o něco vážného. Myslela jsem si, že má nějaký zdravotní problém. Ani ve snu mě nenapadlo, že by v sázce mohl být náš vztah. Nikdy jsem neměla sebemenší pocit, že bych o našem manželství měla pochybovat.

Přiznal se k emocionální nevěře

Zamiloval jsem se,“ řekl mi Ivan ten večer. „Děláš si ze mě legraci? Já tady připravuji Vánoce a ty se někde pelešíš s jinou? To jsem si od tebe vážně nezasloužila,“ vybuchla jsem. „Já s ní nespal, nemusíš mě hned osočovat z něčeho takového. A uklidni se, všechno ti vysvětlím,“ řekl mi.

Což ještě toho večera učinil. Před pár měsíci k nim do práce nastoupila nová kolegyně, je jí kolem pětadvaceti a mému muži se velmi zalíbila. „Nikdy jsem se jí ani nedotkl ani jsem jí nijak nenaznačil city, které k ní chovám. Upřímně chovám city k vám oběma, ale prosím, chci ti zdůraznit, že bych tobě dal kdykoliv přednost před ní, rodina pro mě znamená všechno,“ dodal.

Jeho přiznání mě zničilo

Rozhodně mě tím neuklidnil. Od té doby je všechno jen a jen horší. Cítím se zrazená. Nechápu, co jsem udělala špatně, že se můj muž zamiloval do jiné. Je to opravdu devastující. Byla bych snad raději, kdyby se s ní vyspal bez nějakých citů a lásky.

To, že Ivan miluje jinou, mě naprosto ubíjí. Nevím, jak se přes to přenést. Máme spolu rodinu, kterou nechci rozbít, dcera by naše odloučení nesla opravdu špatně, a tak jsem v pasti. Nevím, jak nastalou situaci vyřešit, nevím, jestli mu budu moct ještě někdy věřit.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články