Darina (39): Manžel mi utekl za jinou ženou. Po tom, co jsem mu provedla, se ani nedivím

Darina (39): Manžel mi utekl za jinou ženou. Po tom, co jsem mu provedla, se ani nedivím
Zdroj: Freepik

Darina si byla svým manželem příliš jistá, což se jí vymstilo. Když podal žádost o rozvod, vysmála se mu, že ji stejně neopustí. To se ale spletla. Její exmanžel nyní nejen žije ve spokojeném vztahu, ale navíc si získal na svou stranu i děti, o které teď Darina musí bojovat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 02. 2022 07:00

Až dnes si jsem vědoma toho, že jsem nebyla zrovna vzorná manželka. Právě proto mě potkal rozvod. Vrátit už to nejde. Musím zabojovat alespoň o děti, které začaly vzhlížet k exmanželově nové partnerce.

Svého manžela jsem si dostatečně nevážila

Nikdy mi nic z toho, co Dalibor udělal, nebylo dost dobré. Vždycky jsem si našla něco, za co jsem mu mohla vynadat. A bylo jedno, jestli právem, nebo ne. Zkrátka jsem si na něm kompenzovala své neúspěchy. Dlouhé roky snášel mé útoky s kamennou tváří. K tomu, aby se mi postavil, mu pomohla až Hana.

Najednou měl důvod ode mě odejít. Na den, kdy mi oznámil, že podává žádost o rozvod, asi nikdy nezapomenu. Měl v očích tolik jistoty, že dělá správnou věc, až mě to vyděsilo. Na sobě jsem ovšem nedala nic znát. ,,Na to nemáš, abys mě opustil. Kam bys asi tak šel?“ vysmívala jsem se mu.

,,Mám rád jinou ženu a ta na mě čeká s otevřenou náručí,“ namítal. ,,Tak pak musí být úplně blbá a slepá,“ pustila jsem se do něj. Pak to šlo ráz na ráz. Přišly rozvodové papíry, Daliborův návrh na vyrovnání. Stálo v něm dokonce, že by si vzal děti k sobě, což jsem odmítla, takže jsme se dohodli na střídavé péči. Myslela jsem si, že mi bez něj bude líp, a začínala se těšit na nový život.

Děti mají radši exmanželovu partnerku než mě

Když se definitivně odstěhoval, loučil se se mnou slovy: ,,Možná bys měla změnit svůj přístup. Hrozí ti, že jednoho dne zůstaneš sama. Jsi zlá a nenávistná, proto odcházím,“ utrousil a mě zamrazilo. Jeho slova zněla tak vážně, že mě zasáhla i uvnitř. Život bez Dalibora byl najednou prázdný. Neuběhly ani tři měsíce a začal mi chybět.

Děti k němu a jeho nové paní jezdily rády. Nadšeně vyprávěly, co vyrábějí, kam chodí. Pořád jsem poslouchala, jak je Hanička skvělá. To, že jsem o Dalibora měla bojovat, mi došlo, když se ke mně doneslo, že se budou brát. ,,Táta ji požádal o ruku. Hanka bude naše macecha,“ jásaly děti.

Podle všeho ji mají rády víc než mě. Ke mně chodí jen z povinnosti a protože to mají nakázané soudem. Jednou jsem je dokonce potkala jako spokojenou rodinku. Hanka mi podávala ruku a chtěla se družit. To jsem samozřejmě odmítla. Děti se jí držely za ruce. Cítila jsem se otřesně, nechtěly mi dát ani pusu, jako bych nebyla jejich máma.

Dala bych cokoliv, abych měla svoji rodinu zpět

Ponížila jsem se a požádala Dalibora o druhou šanci. Odmítl. Děti se mu svěřily, že by u něj chtěly žít a se mnou se vídat, jen když budou chtít. Tvrdá facka, to vám řeknu. Prozřela jsem příliš pozdě na to, abych s tím mohla něco udělat. Dalibor se mnou drží basu a dětem vysvětluje, že se střídavá péče rušit nebude.

Pohnojila jsem, co jsem mohla. Vlastní vinou jsem nechala odejít skvělého chlapa. Děti mají raději Hanku, která, i když se mi to těžko přiznává, je lepší mámou než já. Udělala bych teď cokoliv proto, abych získala svoji rodinu zpět. Bohužel svou jedinou šanci jsem promrhala Teď za to ponesu následky.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články