Monika (39): Vím, že mě manžel podvádí. Bohužel není tak snadné od něj odejít

Monika (39): Vím, že mě manžel podvádí. Bohužel není tak snadné od něj odejít
Zdroj: Pixabay

Monika ví, že ji manžel podvádí. Moc by si přála od něj odejít, ale nemůže. Brání jí v tom finanční závislost na Vaškovi. Zatím tedy tiše toleruje jeho nevěru a čeká, až se naskytne příležitost ho opustit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 12. 2021 13:00

Vždycky jsem si myslela, že se mi partnerova nevěra vyhne. Jak jsem byla naivní! Když jsem přišla na to, že mě Vašek podvádí, chtěla jsem od něj odejít. Jenže mi v tom brání jedna zásadní věc.

V těhotenství jsem zjistila, že má manžel milenku

Je to manžel, kdo má kontrolu nad naším vztahem. Nahlas jsme to nikdy ani jeden nevyslovil, ale víme to oba. On je ten, kdo živí rodinu, splácí hypotéku a dvě auta. Už jsem sice po mateřské rok v práci, ale vydělám směšné peníze. Živím se jako prodavačka v uzeninách, zatímco on je ředitelem prosperující firmy.

Jeho poměr jsem odhalila v době, kdy jsem byla těhotná. Typický románek se sekretářkou, která je o pár let mladší než já. Hormony mi pracovaly na plné obrátky a já neměla sílu řešit rozchod. Nejvíce mě zajímalo, abych donosila zdravé dítě, a co bude pak, jsem neřešila.

Přála bych si odejít, ale nejde to

Po narození dcery se manžel jistý čas snažil. Měla jsem za to, že vztah s milenkou ukončil, oni ale jen omezili vzájemná setkávání. Přesně jsem vždycky poznala, když byl ten den s ní. Byla z něj cítit, a navíc vždycky přišel domů podezřele veselý a spokojený. Je to hrozný pocit, když si uvědomím, že ho dělá šťastným cizí žena a ne já.

Nikomu jsem se s tím nesvěřila. Nestojím o tom, aby mě někdo litoval, nebo mi nedej bože radil, abych odešla. I když bych si to moc přála. Jenže ono to není tak jednoduché. Já si ze své mzdy nezaplatím nic. Ani to základní, jako je bydlení. Zvládnu tak dva větší nákupy a nějaké mikro položky.

Jsem na manželovi finančně závislá

Jsem tak finančně závislá na svém manželovi. Pokud by došlo na rozvod, vzhledem k předmanželské smlouvě bych odešla s prázdnou. Dál tedy žiju s někým, kdo mě podvádí a denně mi lže do očí. Nemůžu si ani najít lépe placenou práci, protože skoro nic neumím. Mám základní vzdělání a v ničem nevynikám.

Myslím, že Vašek už i ví, že jsem jeho nevěru odhalila. Vzhledem k tomu, jak to máme doma nastavené, ho to ale netrápí. Je si vědom toho, že mě má v hrsti. Moje poslední záchrana je říct si o peníze či azyl rodičům. Moc se mi do toho nechce, ale nakonec mi nic jiného nezbude, pokud si hodlám zachovat alespoň nějakou důstojnost. Tak držte palce, ať to vyjde!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články