Eva (43): Manželovo cvičení mi pěkně leze na nervy. Nejhorší je, že začalo zasahovat i do našeho vztahu

Eva (43): Manželovo cvičení mi pěkně leze na nervy. Nejhorší je, že začalo zasahovat i do našeho vztahu
Zdroj: Freepik

Eva řeší problém se svým manželem. Ondra se začal věnovat zdravému životnímu stylu, hodně cvičí a dokonce si na doma pořídil rotoped. To by Evě ještě tolik nevadilo, kdyby do svých aktivit nenutil i ji.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 30. 11. 2021 10:00

Můj manžel Ondřej je stejně starý jako já. Podle mě je to muž v nejlepších letech. Nikdy se nechoval tak, že bych měla důvod mu říct, aby změnil životosprávu. Nikdy nebyl nijak oplácaný, stravoval se normálně a občas cvičil.

Začal chodit do posilovny

Teď je ale všechno jinak. Přijde mi, že se úplně zbláznil. Jeho změnu pozoruji už půl roku. Začalo to velmi nenápadně. Když skončil lockdown a mohlo se znovu chodit do posilovny, Ondřej byl první, kdo se přihlásil.

„Proč jsi to udělal?“ zeptala jsem se ho. „Přijde mi, že jsem ztloustl a pohyb by mi neškodil,“ odpověděl mi. Nepřišlo mi to nijak zvláštní. Posilovnu navštěvoval dvakrát týdně a já byla ráda, že o sebe dbá a chce být fit.

Chtěl na doma rotoped

Fitkem to ale neskončilo, navštěvoval ho čím dál častěji. K narozeninám, které měl před měsícem, si dokonce přál speciální dárek. „Myslíš, že bych tě mohl poprosit o rotoped? Začal bych cvičit i doma,“ požádal mě jednoho dne. Nemohla jsem mu to odmítnout.

A tak mě den co den ráno budí jízdou na rotopedu, který stojí hned vedle postele. Pořídit mu ho byl opravdu špatný nápad. Postupně se ve mně zvedá vlna nevole k manželově cvičení. Vůbec nechápu, co se mu odehrálo v hlavě, že začal takhle bláznit.

Ani mně se jeho cvičení nevyhnulo

Nejhorší je, že do svého šílenství zatahuje i mě. Nenápadně mi podsouvá, abych začala cvičit taky. „Nechtěla bys aspoň jednou týdně zkusit ten rotoped? Určitě by ti to prospělo,“ řekl mi. Nejsem sportovně založená a fyzická námaha je pro mě peklo, a tak jsem jeho návrh s díky odmítla.

S tím se ovšem neuměl smířit, a tak mi mluví alespoň do jídla. „Nechceš, abych dnes vařil já? Mám chuť na něco lehčího, co si dát rybu?“ zeptal se mě. A mně bylo hned jasné, kam tím míří. Chce se stravovat dietněji. Už mu nevyhovuje ani to, co mu vařím. Přijde mi, jako by se změnil v úplně jiného muže, než kterého jsem si vzala.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články