Luboš (34): Manželka propadla novému sportovnímu trendu. Její chování už překračuje všechny meze

Luboš (34): Manželka propadla novému sportovnímu trendu. Její chování už překračuje všechny meze
Zdroj: Freepik.com

Někdy se stane, že dobrý úmysl nevyjde. Své o tom ví i Luboš. Ten pořídil své ženě chytré hodinky. Netušil, že tím spustí lavinu, která nepůjde zastavit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 02. 2021 06:30

Hanka (30) byla vždycky velmi aktivní. Ani dva porody ji neodradily, aby na sobě tvrdě pracovala.

Nastavila si nesmyslný počet spálených kalorií

Už při našem seznámení pravidelně navštěvovala posilovnu a běhala. Mně to imponovalo, protože díky cvičení měla perfektní postavu. Navíc na tom, že má člověk koníček, který ho naplňuje, není nic špatného. Díky bohu mě s tím nijak neobtěžovala. Byla to čistě její záležitost, díky níž si udržovala zdravou mysl a krásnou figuru. Cvičila i během prvního těhotenství, takže nenabrala skoro žádná kila.

Po narození dcery běhala s malou v kočárku a mně všichni záviděli, jak mám akční ženu. Po dvou letech se narodila druhá dcera. Ani tehdy Hanka nepolevila. Vždycky si našla chvíli, aby si zacvičila nebo zaběhala. Chtěl jsem jí k jejím třicátým narozeninám udělat radost, a tak jsem jí pořídil chytré hodinky.

Když si je připásávala na ruku, netušil jsem, že od té chvíle se náš život změní v peklo. Jednalo se o hodinky vyšší kategorie, které ukazovaly všechno možné. Ať už spálené kalorie, srdeční tep nebo počet kroků. Hanka si na nich jako denní limit nastavila poměrně vysoká čísla. Hlavně co se týkalo počtu spálených kalorií (cca dva tisíce denně). Já měl sotva pět set.

Začala vstávat ve čtyři ráno

Hanka se tím zprvu řídila jen tak od oka. Byla hodně aktivní, takže neměla problém limity plnit. Nicméně by to nebyla moje žena, aby se jen tak s něčím spokojila. Postupně přitvrdila a počet spálených kalorií si navýšila na dva a půl tisíce. To mi přišlo  už dost. Navíc si do hodinek nastavila srovnávání s ostatními uživateli, kteří měli stejnou značku, a začali se vzájemně trumfovat.

Asi před měsícem mi došlo, že má Hanka problém. Bylo sedm hodin večer a ona ještě nespálila všechny předepsané kalorie. Začala vyšilovat a chodit po bytě, protože ostatní už měli dávno splněno. ,,Jdu si zaběhat, ulož děti,“ řekla a obula si tenisky. Vrátila se, až když uběhla jedenáct kilometrů.

Tak to šlo den co den. Nasadila si laťku tak vysoko, že při dvou dětech už neměla šanci ji splnit. Hanka je ale velmi umanutá. Pořád chce být ze všech nejlepší. Proto začala vstávat už ve čtyři ráno a do šesti běhá, aby nahnala kalorie. Tím, že mám stejné hodinky, mohu sledovat, co má přes den za aktivity.

Cvičit nepřestává ani večer v pyžamu

A to, co vidím, mě v klidu nenechává. Během dopoledne mi pípala aktivita za aktivitou. Smíšené kardio nebo aerobic. Pozoroval jsem, jak jí čísla spálených kalorií skáčou nahoru. Kolikrát jsem přišel domů a Hanka ležela se svalovou horečkou na sedačce a hekala bolestí. Jenže dokud neměla splněno, její den nekončil.

Někdy místo večerního koukání na televizi dřepovala jako o život. ,,Nemyslíš, že už to trochu přeháníš?“ zeptal jsem se. To byla chyba. ,,Musím spálit ještě asi čtyři sta kalorií, abych byla první, chápeš to?“ oponovala mi. Kroutil jsem nad tím hlavou.

Nejhorší bylo, když jednou v jedenáct hodin večer seděla a zkoumala výkony ostatních. Když tam někomu naskočilo dalších dvě stě spálených kalorií, pustila si fitness video a začala cvičit. Kdybych tušil, co svým darem způsobím, nikdy bych jí takové hodinky nepořídil. Stala se jejich otrokem a neví, kdy přestat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články