Kamil (26): Přítelkyně je posedlá cvičením. Leze mi s tím na nervy, protože mě do toho nutí

Kamil (26): Přítelkyně je posedlá cvičením. Leze mi s tím na nervy, protože mě do toho nutí
Zdroj: Freepik.com

Kamil byl na začátku vztahu nadšený, jakou má vedle sebe sportovkyni. Bára totiž sportovala v každé volné chvíli. Kamila později taky začala nutit do cvičení, což byl kámen úrazu. Vydržel to jejich vztah?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 01. 2021 08:30

Když jsem se s Bárou seznámil, byl jsem nadšený z toho, jak miluje sport a dbá na vyváženou stravu.

Mám vedle sebe sportovkyni

Bára je vysoká a velmi vysportovaná dívka. Má neuvěřitelný šmrnc a kde jaký chlap se za ní otočí. Byl jsem hrdý hlavně na sebe, že si vybrala zrovna mě. Když lidé začínají randit, chodí do kina nebo do vinárny. My chodili ráno plavat do bazénu a odpoledne běhat. Sice nejsem žádný sportovec, ale nemohl jsem se nechat zahanbit holkou.

Její tempo bylo vskutku šílené, takže jsem začal naše hodiny sportu vynechávat s výmluvou na práci. Doufal jsem, že pochopí, že já takový nejsem. Současně jsem neměl v plánu jí sportování nějakým způsobem zakazovat. Jen jsem si přál, aby i ona respektovala moje koníčky a do ničeho mě nenutila.

Pracovala jako fakturantka na poloviční úvazek a jako další přivýdělek měla právě cvičení. Docházela do fitness centra předcvičovat nebo brala i soukromé tréninky venku na workoutovém hřišti. Velmi rychle jsem pochopil, co pro ni sport znamená, a trochu jsem znejistěl, jestli nás to jednoho dne nerozdělí.

Přítelkyně je závislá na sportu

Zatímco já jsem byl schopný proležet celou neděli, Bára nevydržela sedět na zadku ani hodinu. Když se opět zavřely posilovny a jí odpadly hodiny, chytla ji panika. „Já ale potřebuji cvičit i několikrát denně, co teď budu dělat?“ řekla zoufale. Cvičila tedy hodně sama doma. Ráno dvě hodiny, pak hodina běhu a k večeru cvičila znovu.

Jíš taky něco?“ zeptal jsem se jednou. Seděla totiž na sedačce s hlavou v dlaních a zoufala si. „Vždyť o nic nejde, jsi hubená a hlídáš se, tak nešil, prosím tě,“ pohladil jsem ji po zádech. „Copak ty to nechápeš? Jsem na cvičení svým způsobem závislá, bez něj nemá můj život smysl,“ řekla a rozbrečela se.

Od toho dne si začala vážit jídlo, aby měla přesný poměr toho, co chce sníst. Počítala si makroživiny i mikroživiny a já tušil, že jí hráblo. Snažil jsem se jí pořád naznačit, že se vážně nic neděje, když nebude jen dva dny cvičit. Vždycky na mě vyjela, co já lenoch o tom mohu vědět. Začala mě v tomto směru trochu urážet.

Rozchod jako jediné řešení

Místo romantických večerů jsem slyšel, jak funí vedle z pokoje a zvedá těžkou váhu. Když šla kolem mě do kuchyně, aby se napila, řekla: „Místo toho válení na sedačce vezmi činky a pojď taky cvičit.“ Protočil jsem panenky a ležel si v klidu dál. To jí nevonělo, takže se vrátila a pomocí hádky si vynutila moji přítomnost u cvičení. Naprosto znechuceně jsem se zvedl a šel za ní vedle do pokoje. Byla jak šílený cvok.

Bylo jasné, že se naše názory ve společně tráveném čase rozcházejí. Když jsem k nám pozval kamarády, abychom něco popili a pojedli, vyštěkla na mě: „To ses zbláznil? Kdy mám jako cvičit? Zruš to, nebudu se tady krmit a pít alkohol.“ Bylo jasno. Ta holka půjde z baráku. Proč bych měl dělat něco, co nechci, jen proto, aby byla ona spokojená? Dočista jí z cvičení hráblo a já už u toho být nechci. Mrzí mě to, ale nejsem žádná její činka, se kterou si může házet, jak se jí zlíbí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články