Šimon (28): Přítelkyně propadla kouzlu solária. Nyní bojuje s tím, aby překonala to, že nebude opálená

muž
Zdroj: Freepik.com

Pan Šimon vzal svoji přítelkyni k moři, kde si měli odpočinout, ale místo toho s sebou přivezli zádrhel. Na první pohled se zdálo, že nebude problém, aby se jeho přítelkyně smířila s tím, že po dovolené její opálení vybledne, ale po velmi krátkém čase se ukázalo, že je tím posedlá a neuhlídala svoji touhu po hnědé kůži. Jak takovou situaci může vyřešit?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 09. 2020 11:00

S Vandou jsme spolu tři roky. Je to milá holka, nikdy neměla vysoké nároky na nic a na nikoho. Měl jsem rád to, jak je obyčejná, protože takových holek už moc nebylo. Plánovali jsme spolu první dovolenou u moře, současně nás to mělo i prověřit.

Chtěla být opálená celý rok

Dovolená byla úžasná, velmi jsme si to užili. Vanda byla krásná, opálení jí velmi slušelo, byla blondýna s modrýma očima a opálení ještě víc podtrhlo její krásu. Chválou jsem nešetřil a dával najevo, že se mi to líbí. Po návratu domů začalo její opálení blednout a ona to celkem dost prožívala. Stále opakovala, že teď už se mi nebude tak líbit, mně to přišlo hloupé, takže jsem ji uklidňoval, že ji miluji i bílou. Jenže ona se rozhodla to vyřešit po svém. Začala chodit do solária. Nejdřív jen jednou týdně, aby dohnala tu barvu, kterou měla u moře. Jenže asi po měsíci jsem si uvědomil, že už je hodně hnědá a už to nebylo tak hezké jako od moře. Řekl jsem jí, že už je to moc a navíc už to začíná být poznat, že to není přirozené opálení. Jenže ona byla jak umanutá.

Celé se to zvrtlo

Její návštěva solária byla častější a častější. Byla tím vyloženě posedlá. Její blonďaté vlasy navíc celou tu hrůzu ještě víc umocnily, takže vypadala hrozně. Už jsem se i ztratil v tom, kdy se to celé zvrtlo a začala být závislá. Čistila si zuby jak šílená, aby to do sebe celé zapadlo. Můžu vám říct, že to nebyl hezký pohled. Kůže už nebyla světle hnědá, ale skoro vypadala jak uhlík s bílými vlasy. Musel jsem zasáhnout a řekl jsem jí, že jestli s tím nepřestane, opustím ji. Na to neslyšela, asi jsem zvolil špatnou taktiku. Mám ji velmi rád, chci s ní zůstat, ale to co nyní provádí, už není legrace. Je to hazard se zdravím. Rakovina kůže je prvním následkem toho, co provádí. Musel jsem být tvrdý a dohlédnout na to, aby po práci jela rovnou domů, snažil jsem se jí co nejvíc zabavit, ale ona i tak podváděla a klidně utíkala do solária o polední pauze.

Vyhledal jsem pro ni odbornou pomoc, protože dnes už se léčí i taková závislost. Bylo mí jí líto, protože nemohla zkrátka přestat, zcela ji to přemohlo a už potřebovala pomoc. Docházím na terapii společně s ní a snažím se být oporou. Někomu to možná přijde vtipné, ale je to skutečně boj. Dnes to bude přibližně třetí týden, kdy abstinuje od solária.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články