Robert (23): Vážím skoro 200 kilo. Večer jsem schopný sníst dvě pizzy a vypít osm piv, moje tělo ale trpí

obezita, muž,
Zdroj: unsplash.com

Každý, kdo se někdy pokoušel zhubnout, vám potvrdí, že přibrat kila navíc je tak snadné, ale shodit je dolů je snad nemožný úkol. Někdy to ale zajde dál, než si přejeme.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 13. 07. 2020 11:00

Odmala jsem měl problém s nadváhou. Kila navíc mají i mí rodiče a mou postavu jsme doma moc neřešili. Nejíme moc zdravě a nemám ani moc pohybu. Rodiče nejsou akční, a tak nejezdíme ani jsme nikdy nejezdili na výlety nebo někam do přírody. Jediné místo, kam společně vyrazíme, je supermarket, který máme pět minut od našeho paneláku.

Dvě pizzy a osm piv

Nejvíc času trávím u notebooku a na mobilu. Mám i kamarády, ale ti už mají své zájmy. Mají holky, někteří rodiny, další sportují nebo cestují. Zato já si žiju svým nijakým životem a pořád přibírám.

Váhou jsem vyčníval už na základce. Věděl jsem, že mám hodně kilo navíc, ale tehdy mě to nijak netrápilo. Navíc jsem byl oblíbený a díky mé pohodové povaze jsem s každým vycházel dobře, takže se mi ani nikdo nesmál. Stejné to bylo i na střední. Tam navíc začaly víkendové akce, diskotéky a pravidelné párty, jejichž jsem býval poctivým účastníkem.

Za večer mi nedělalo problém sníst dvě pizzy a vypít osm piv, což mi ostatně nedělá problém ani teď. Do toho jsem začal kouřit a v současné době stáhnu jednu krabičku cigaret za dva dny. Docela dobře jsem se učil, a tak jsem po střední škole nastoupil do pojišťovny. Takže zase sedavá práce.

Váha ukázala 197 kilo

Nevydělávám si špatně, navíc žiju u rodičů a neutrácím za holky ani žádné koníčky. Jediné mé výdaje jsou za víkendové mejdany a jídlo, kterého spořádám opravdu hodně. Doma se radši nevážím, ale podle oblečení vím, že neustále přibírám. Má váha jde nahoru a mně se všechno dělá hůř a hůř. Špatně se mi hýbe, hned se zadýchávám a nic se mi nechce podnikat.

Nedávno jsem ale byl u doktorky, která mě pořádně uzemnila. Když jsem se postavil na váhu, tak jsem na ní zůstal stát jako opařený. Tušil jsem, že to číslo bude špatné, ale že ukáže 197 kilo? Byla to hrůza. Doktorka se mnou neměla slitování a řekla mi, že pokud se sebou nezačnu něco dělat, tak můžu za pár měsíců klidně umřít. Výsledky dalších testů, které mi dělala, dopadly totiž katastroficky.

Vyšel jsem ven a zapálil jsem si. Doma jsem si dal tři lahváče a objednal pizzu. Vím, že bych nic z toho dělat neměl, ale zatím si nemůžu pomoct. Potřebuju zhubnout, jenže nevím, jestli to dokážu, když mě stejně doma nikdo nepodpoří. Rodičům bych byl beztak jenom pro smích.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články