Karin (29): Můj gay kamarád po mně chce, abych s ním měla dítě. Nevím, jestli to není chyba

Karin (29): Můj gay kamarád po mně chce, abych s ním měla dítě. Nevím, jestli to není chyba

Čtenářka Karin vždycky snila o tom, že bude mít manžela a spolu budou mít kupu dětí. Jenže se jí nedaří najít vážný vztah a biologické hodiny tikají. Její kamarád jí nabídl, že by s ní děti měl. Ovšem má to jeden háček, kamarád je gay.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 18. 05. 2020 11:00

Pár vztahů už jsem měla, ale nikdy to nevydrželo déle jak rok. Po barech chlapy nelovím, z práce si také nechci nikoho najít a jinde nemám moc šancí někoho potkat. Bavila jsem se o tom se svým dlouholetým kamarádem Šimonem a bylo mi skoro do pláče. Nemůžu najít toho pravého a utíká mi čas. Šimon je o deset let starší, ale rozumíme si, jako bychom byli bratr a sestra. A mimochodem, je to gay.

Když mi kamarádka dohodila rande s jejím známým, pomáhal mi nakoupit nové oblečení a povzbuzoval mě, že tentokrát to vyjde. Jenže nevyšlo. Dotyčný se choval jako hulvát, byl namachrovaný, chtěl si jen užívat, a ještě jsem za nás oba musela zaplatit útratu.

Rodina trochu jinak

V slzách jsem přijela za Šimonem domů a líčila mu svůj zážitek. Když v tom dostal nápad: „Podívej, já nikoho nemám, ty nikoho nemáš. Dítě bych taky chtěl, tak ho budeme mít spolu!“. Dostala jsem záchvat smíchu, při představě, že se dám dohromady s někým, kdo je na chlapy stejně jako já. Ale on o tom mluvil zcela vážně. Samozřejmě to nemyslel tak, že bychom spolu měli styk, ale chtěl být otec. Vymyslel, že bychom si pořídili baráček a každý by bydlel v jednom patře, abychom měli soukromí i na svůj život, ale byli jsme spolu, kdyby bylo potřeba. Odjela jsem domů a v hlavě měla velký otazník.

Je to moje jediná šance

Rozhodla jsem se jít ještě na jedno rande, abych dala šanci svému snu o rodině. Dva týdny jsme spolu randili a pak to zase skončilo. Možná byla chyba ve mně, ale Šimon by se mnou chtěl mít dítě, i když mě zná už dlouho. A tak jsem souhlasila. Byl to šílený nápad, ale cítila jsem, že to je moje jediná šance. Občas přemýšlím, jestli neděláme chybu, ale Šimon je skvělý parťák.

Rodičům jsem ještě nic neřekla, protože by mi to chtěli nejspíš vymluvit. A navíc se nám ještě nezadařilo. Ale jsem si jistá, že až otěhotním, budou rádi, že žiji s někým, kdo má děti rád a jediný detail je v tom, že jsme oba na stejné pohlaví. Každý vztah má nějaké mouchy. S touto zřejmě dokážu žít.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články