Zuzana (29): Mám pět let přítele a čtyři roky se mnou nechce spát. Nevím, co se stalo

Zuzana (29): Mám pět let přítele a čtyři roky se mnou nechce spát. Nevím, co se stalo

Naše čtenářka Zuzana má smíšené pocity. S přítelem Standou jsou spolu pět let, ale Zuzana už čtyři roky neměla sex. Nejdříve to tolerovala, pak naléhala, podezřívala ho z nevěry a nakonec se rozhodla, co s tím bude dělat dál.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 13. 05. 2020 07:30

Mého Standu jsem potkala na oslavě kamarádů, která se pořádala v horách na chatě. Strašně se mi líbil, já jemu taky a přiznávám, že jsme to vzali hrozně hopem. Hned první den jsme spolu skončili v posteli a další den zase a další zase a takhle vlastně pořád. Nemohli jsme se od sebe odtrhnout a byla to jedna velká bláznivá jízda.

Za rok jsme spolu začali bydlet a v tu dobu to začalo. Chtěla jsem se se Standou pomilovat, ale poprvé mě odmítl. Neměla jsem s tím problém, však o nic nešlo. Druhý den jsem to zkusila znovu a opět nic. Jednou mu nebylo dobře, podruhé usnul u televize, pak byl zase moc unavený, nebo měl naopak hodně práce a uběhl měsíc a pořád nic. Už mi to začínalo být divné. Ale jinak se Standa choval jako vždycky. Smáli jsme se a povídali si, v tom se absolutně nic nezměnilo. Jen to milování mi chybělo.

Pauza trvala strašně dlouho

Za další měsíc mého naléhání jsem po něm ale požadovala vysvětlení. Však jsem vypadala stejně, nepřibrala jsem a společné bydlení nás naopak ještě víc stmelilo. Standa mi to vysvětlil takto: „Miluji tě, ale chvilku si od sexu potřebuji dát pauzu“. Skoro jsem se až zastyděla, že vypadám jako náruživá slečinka, kterou nic jiného nezajímá. A tak jsem se rozhodla, že ho nebudu trápit a až bude mít chuť, tak přijde. Přiznávám, že jsem začala pozorovat, jestli se nechová neobvykle, ale opravdu nebylo co hledat. Telefon neskrýval, nechodil nikam pryč, nevěděla jsem, o co jde.

Rozhodla jsem se, co je důležitější

Jednou mě Standa našel, jak brečím ve vaně. Už jsem opravdu nevěděla, jak se s ním znovu intimně sblížit a netušila jsem, co je se mnou špatně. Řvala jsem na něj, ať mi přizná, že má milenku. Napadlo mě dokonce, jestli není gay. Prostě už jsem byla bezradná. Ale Standa dál trval na tom, že nikoho nemá, miluje mě, ale zkrátka to nepotřebuje. „Tak v čem to je? Jsi mladej, jak to, že nepotřebuješ sex?“ křičela jsem na něj. Řekl, že chápe, že jsem rozčilená a že mi to chybí a nebude mi bránit, když od něj odejdu.

Ale já od něj nechtěla odejít. Milovala jsem ho. Chtěla jsem jen odpověď, kterou mi nedal. A tak jsem zůstala, roky běží. Mám báječného partnera, který mě vždy vyslechne a poradí, ale už čtyři roky spolu nespíme, protože jeho to ze dne na den přestalo bavit. Párkrát jsem přemýšlela, že se vyspím s někým jiným, jen kvůli sexu, ale nikdy jsem to neudělala. Kamarádky mě nechápou a říkají, že zahazuji svá nejlepší léta. Stejně už si skoro nepamatuji, jaké to je, člověk si nejspíš zvykne a Standu nechci ztratit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články