Radek (38): Manželce bych ty desetitisíce za zázračnou dietu odpustil. To by mi ale nesměla vrazit kudlu do zad

Radek (38): Manželce bych ty desetitisíce za zázračnou dietu odpustil. To by mi ale nesměla vrazit kudlu do zad
Zdroj: Freepik

Radkova žena si jednoho dne řekla, že zhubne. Vážila totiž už přes 120 kilogramů. Vybrala si pekelně drahou dietu, z čehož měl Radek jen pramalou radost. Když ale viděl výsledky jejího snažení, tento fakt skousl. Pak ovšem přišel den, kdy mu došla trpělivost.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 09. 2021 13:00

Před čtyřmi lety dospěla manželka Valérie (35) k závěru, že jejích 125 kg už je vážně moc. Nejprve se snažila hubnout svépomocí. Šlo to ale velmi pomalu a ona ztrácela naději. Zvolila tedy rychlejší způsob, jak se své obezity zbavit.

Drahá dieta dělala zázraky

Tady by se hodilo známé pořekadlo Za krásu se platí. Ve Valériině případě je to víc než výstižné. Našla si na internetu zázračnou dietu, která jí měla pomoci během relativně krátké doby shodit nadbytečná kila. Balíčky, které si objednala, byly rozfázovaná na několik týdnů a obsahovaly přesně dané množství bílkovin, sacharidů a tuků. Vše stačilo zalít vodou a zázrak byl na světě.

Mě nejvíce zaujala cena těch balíčků. Neodpustil jsem si rýpnutí: ,,Vážně ti to pomůže? Stojí to jako dovolená u moře.“ Manželka mě ale odbyla: ,,Četla jsem jen kladné recenze. Já tomu věřím. Jinou možnost stejně nemám.“ Rozhodl jsem se ji podpořit. Byl jsem sám mile překvapen, jak jsou koktejly chutné a syté.

Už po měsíci striktní diety byly vidět výsledky. Za čtyři týdny shodila Valérie deset kilo. ,,Vážně to funguje!“ jásala. A oprávněně. Splaskla v obličeji, otoky nohou jí také mizely. Měla i podstatně lepší náladu a sršela energií. Za dalších několik týdnů měla dole dalších osm kilo. Nestačil jsem se divit, jak se moje baculka mění ve štíhlou ženskou.

Vypadala skvěle, tak jsem jí to utrácení odpustil

S přebytečnou energii si nevěděla rady, takže si k mému údivu pořídila permanentku do posilovny. To bylo dalších tisíc korun. Tiše jsem přihlížel tomu, jak z našeho společného účtu mizí peníze. Ona totiž taková zázračná dieta stojí vážně dost. Držel jsem jazyk za zuby, abych se nevyjádřil k tomu, že mi to utrácení za pytlíčky začíná vadit.

Valérie se konečně dostávala do fáze, kdy oblečení velikosti XXL měnila za L, po čase na M. Když si ze srandy oblékla obří kalhoty, do kterých by se najednou vešla dvakrát, došlo mi, že to utrácení musím zkrátka skousnout. Uběhl rok a půl a Valérie se dostala na neuvěřitelných sedmdesát kilo. Při její výšce to byla skoro podváha.

Nějaký čas po ukončení diety ještě dokupovala produkty. Měla strach ze známého jojo efektu. Držela se půl roku. Pak přišel zlom v podobě nemoci jejího otce. Dieta šla stranou a Valérie začala zase jíst ve velkém. ,,Jen dneska. Od zítra už pojedu zase striktně,“ hájila svoje přejídání.

Vrátila se na svou původní váhu

Místo toho začala hrát špinavou hru. Přede mnou dělala, že jí podle diety, ale za rohem se tajně cpala kdečím. Po čase jsem si všiml, že zase přibírá. Slim džíny jí byly nejprve jen hodně těsné, ale přišel den, kdy už je nezapnula vůbec. Opět začala z krabice tahat oblečení větších velikostí. Do toho přišly Vánoce, během kterých se nestyděla jíst vše, co viděla.

A jak se věci mají dnes? Valérie se za poslední dva roky vrátila na svoji původní váhu. Jsem vzteky bez sebe. Spočítal jsem si, kolik nás ta honba za dokonalým tělem stála. Spadla mi brada, protože bych si za to koupil ojeté auto. Nechápu, jak se mohla tak lehce vzdát a tu dřinu a věčné odpírání jen tak zahodit. Zjevně se budeme muset oba smířit s tím, že zůstane obézní.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články