Jan (36): Žena se vymlouvá, že je tlustá, protože je po porodu. Jenže dceři už je pět

Jan (36): Žena se vymlouvá, že je tlustá, protože je po porodu. Jenže dceři už je pět

Honzova manželka Klára přibrala během těhotenství pětadvacet kilo. S tím on neměl problém, ale domníval se, že po porodu nabraná kila shodí. Ona má ale pořád dokola jednu výmluvu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 10. 01. 2021 12:00

Klára byla vždycky děsně přitažlivá ženská. Nejvíce mě učaroval její oslnivý úsměv, její hlas, ale samozřejmě, že jsem se zamiloval i do jejího obličeje a úžasného těla.

Bývala krásná

Každý kamarád mi říkal, jakou mám kočku. Klára měla vysportované bříško, pěkně kulaťoučký, pevný zadek a super nohy. Píšu to proto, že tohle všechno je už jen vzpomínka. Když otěhotněla, bylo jí na začátku dost zle. To se pak zlepšilo a ona vesele jedla vše, na co měla chuť.

Přejídala se a necvičila

Neřešil jsem to, říkal jsem si, ať dítěti dopřeje, co chce, a smál jsem se, když si dávala meloun a zajídala ho Nutellou. Během těhotenství nabrala dvacet pět kilo. A fakt jsem s tím neměl problém, máma říkala, že když čekala mě, nabrala skoro stejně. V porodnici prý půlku nechala a zbytek shodila kojením a běháním okolo mě.

Říkal jsem si, že Klára to bude mít stejně. Byla odhodlaná cvičit, mluvila o tom každý den, ale nic se nedělo. Jednou říkala, že už je unavená, pak že začne další den. Stále to odsouvala, měsíce plynuly a ona stále nic, přitom plně kojila.

Pět let má stejnou výmluvu

Pamatuji si, jak mi kamarád říkal: „Jen ať kojí, manželka přestala a zase nabrala. Kojením se hubne.“ Klára ale nehubla, ba naopak. Ona to asi neviděla. Rok po porodu jsem si říkal, že to je normální, ale další roky už mě to štvalo. Upřímně na ni není hezký pohled a nepřitahuje mě. Břicho má, jako kdyby čekala další dítě, a když si v létě brala šortky, klepala se jí na stehnech celulitida.

Nabídl jsem jí, že s ní budu cvičit, ale ona pořád říká, že má své vlastní tempo a proč nemohu pochopit, že ženská po porodu není hned hubená. Jenže naší dceři už je pět let a Klára je pořád minimálně o deset kilo těžší. Je to na ní fakt znát. Jsem z toho nešťastný. Nic nedělá. Nemá zájem o sex, což mi vlastně už ani nevadí, protože by mě stejně nevzrušovala.

Mám ji rád a bral jsem si ji z lásky, ale když se na ni podívám, nic to se mnou nedělá. Minule po mně pokukovala kolegyně a já se poprvé přistihl, že si ji představuji nahou. To jsem si u Kláry nepředstavoval ani nepamatuji.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články